Panasonics gjennomsiktige TV har nå blitt bedre. Dette bildet viser den første prototypen som selskapet viste frem på CES-messen i januar.
Panasonics gjennomsiktige TV har nå blitt bedre. Dette bildet viser den første prototypen som selskapet viste frem på CES-messen i januar. (Bilde: Panasonic/YouTube)

Panasonics gjennomsiktige TV kommer stadig nærmere forbrukermarkedet

Den unike TV-en har nå fått mye bedre bildekvalitet.

I forbindelse med CES-messen i januar i år kunne vi melde om et lettere avvikende konsept fra Panasonic, nemlig en OLED-TV som er helt gjennomsiktig når den slås av. På den pågående Ceatec-messen i Japan har selskapet nå demonstrert en forbedret utgave av TV-en, melder Engadget.

Den nye prototypen skal by på kraftig forbedret lysstyrke og skarphet sammenlignet med den forrige utgaven, og skal nå være tilnærmet lik en vanlig TV når det gjelder den generelle kvaliteten.

Cirka tre år igjen

Det betyr igjen at TV-en har tatt et stort steg mot å bli et gangbart produkt for forbrukermarkedet, men det er likevel et stykke igjen. En Panasonic-representant uttalte overfor Engadget at rundt tre år med utvikling gjenstår før TV-en er klar for butikkhyllene.

TV-en er montert på spor som gjør at den kan heves og senkes.
TV-en er montert på spor som gjør at den kan heves og senkes. Foto: Panasonic/YouTube

TV-en det er snakk om har altså den egenskapen at den fremstår som en vanlig, gjennomsiktig glassoverflate når den ikke er i bruk, slik at man kan se hva som befinner seg på baksiden. På denne måten er det meningen at apparatet skal være helt sømløst integrert i møblementet og dekoren.

Kan heves og senkes

I tillegg til den gjennomsiktige egenskapen er Panasonics prototype også montert på vertikale «spor», noe som gjør det mulig å bevege selve TV-en opp og ned, slik at brukeren kan bestemme TV-ens posisjon langs veggen.

TV-en kan kontrolleres med en vanlig fjernkontroll, men i tillegg skal Panasonic gjøre det mulig å styre den med håndbevegelser i løse luften, samt stemmekommandoer. Den har foreløpig kun 1080p-oppløsning, men på CES-messen kom det frem at en 4K-utgave ikke er umulig.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av TV-en fra CES-messen i januar.

LG lanserte nylig en ny OLED-modell: Den er helt rå, men dyr »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen