Test

Panasonic X70


Vi vil takke MPX for utlånet av Panasonic X70

 

Design og kvalitet - 

Panasonic X70 er en kamskjells-telefon som utseendemessig ikke minner rent lite om den noe eldre modellen Panasonic GD87, som var Panasonics første kamskjells-modell med kamera.

Kameralinsen til telefonen er plassert over den ytre skjermen på frontdekselet, og er utstyrt med et speil, slik at man kan ta selvportrett. Rundt både speilet og kameralinsen er det en liten kromfarget forhøyning, slik at sjansen for å ripe opp disse er mindre.

Mellom speilet og den ytre skjermen finner man fotolyset, som ser ut som et hvitt klistremerke når det ikke er i bruk. Når man skrur lyset på ser man at det ligger to sterke pærer under det hvite dekket.

Alle skruene til telefonen, samt ladeporten, er dekket av gummipropper. Dette er en veldig grei måte å forhindre at støv og smuss finner veien inn i telefonen.

Noe som overrasket oss var den elendige kvaliteten på lakken. Det har nemlig ikke gått en dag uten at vi har oppdaget en ny ripe på telefonen. Dette er et stort minus for de som er opptatt av å ha en telefon som ser elegant og fin ut - den looken forsvinner noen få uker etter at X70 er pakket ut av esken.

Dimensjonene til enheten er på 8,7 x 4,7 x 2,4 cm, og vekten er på 92 gram. X70 stiller seg dermed i noenlunde samme klasse som Samsungs SGH-E700 i rekken av de minste kamskjells-modellene med kamera.

Baksiden av telefonen er helt flat, noe som gjør at telefonen ligger bedre på bordet, og at det skal mer til før den flytter på seg hvis den begynner å vibrere. Samtidig gjør dette at den er mindre behagelig å holde i hånden under lengre samtaler, og at den til tider kan føles litt vel skarp mot låret når den er plassert i bukselommen.

Når man åpner opp telefonen er det ikke noen nevneverdige avvik fra andre kamskjells-telefoner på markedet. Telefonen har et tradisjonellt tasteoppsett med nummertaster, stjerne og firkant, samt en egen knapp merket med "@", som brukes til å koble opp mot internett. I tillegg har enheten en 4-veis navigasjonstast som kan trykkes ned på midten for å bekrefte valg i menyene.

Alle tastene på telefonen er såpass store og flate at selv ikke de med store murerhender vil ha problemer med å treffe riktige taster.

Panasonic X70 med abonnement

Panasonic X70

Panasonic X70 med abonnement   Les mer »

Panasonic X70   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen