TEST: Panasonic TX-P50GT30
Test

Panasonic TX-P50GT30

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Panasonic TX-P50GT30

Generasjon: G14
Kontrast : 5 000 000:1
Bevegelse: 600 Hz Sub Field Drive Intelligent Creation Pro
Størrelse: 50 tommer
Responstid: 0,001 millisekunder
Oppløsning: 1920 x 1080 punkter
24-bilders modus: Ja
Deep Colour (10/12-bit): Ja
x.v. Colour: Ja
Bildemoduser: Dynamic/Normal/THX/Cinema/Spill/Foto/Pro 1/Pro 2
2D/3D konvertering: Ja
Antall medfølgende 3D-briller: Ingen
Antall HDMI: 4
Antall USB: 3
LAN port: Ja
Wi-Fi Ready: Ja, dongel kjøpes separat
Lyd: 2 x 10 watt
Gjennomsnittlig strømforbruk: 190 watt
Vekt uten fot: 25,5 kg
Vekt med fot: 29,5 kg

Hjemmeside: www.panasonic.no
Pris: Rundt 16 000 kroner

3D kom på markedet for fullt i fjor, introdusert av James Camerons Avatar. Antall filmer og TV-er som kunne vise den nye dimensjoner var få og teknologien var samtidig i en tidlig fase. Crosstalk ble et omtalt problem, fenomenet som gjør at 3D-effekten oppfattes som doble bilder som sklir fra hverandre.

Siden den tid har produsentene lagt hodet i bløtt, og Panasonic har tydelig jobbet mye med å forbedre sine plasmaskjermer når det kommer til 3D. Blant annet skal fosforen i skjermene blitt betydelig raskere.

Nå har vi testet Panasonic TX-P50GT30, en ny femtitommers plasmaskjerm med en ny og forbedret 3D-funksjon, som viser seg å være helt overlegen tilsvarende GT-modell fra 2010.

Ypperlig 3D-funksjon

Alt i alt får TX-P50GT30 en klar anbefaling fra oss. Her får du en gjennomført flatskjerm med meget god bildekvalitet på alle områder. Spesielt har 3D-funksjonen blitt mye bedre.

For GT30 gir deg film i tre dimensjoner uten tegn til crosstalk, fenomenet som gjør at bildene ser doble ut. Samtidig får du knakende god bildekvalitet på vanlige 2D-sendinger. GT30 har et meget bra sortnivå og mørke detaljer gjengis tydelig og presist. Også bevegelsene i bildet er av ypperste klasse, og henger like bra med i svingene som for eksempel Philips' toppmodell 46PFL9705.

TV-en har en innebygget funksjon som gjør om vanlige 2D-sendinger til 3D. Funksjonen fungerer greit, men krever at oppløsningen minimum er i HD-kvalitet. Men like bra som ekte 3D blir det ikke.

Lekker design

GT30 har gjennomgått et ansiktsløft når det kommer til design. Det trauste preget er borte og byr nå på tynne rammer omsluttet av aluminium i ytterkant. Nederst på skjermen fades rammen fra aluminiumsfarge til sort ut mot kantene.

Menyene har blitt enklere å bruke. Blant annet har bilde- og lydinnstillingene fått egne valg når du trykker på Meny-knappen. Til forskjell fra lillebror Panasonic TX-P50G30 har GT30 mulighet til å justere både hvitbalanse og gamma under avanserte innstillinger.

Tilkoblingsmessig har du alt du trenger, både fire HDMI-kontakter, tre USB, komponent, RGB og SD-kortleser. GT30 støtter også bruk av programkort med kortleser, både for bakkenettet, kabel og parabol.

Finn beste pris på Panasonic TX-P50GT30 her

 


+ Knallbra 3D-funksjon
+ Bra lysstyrke
+ Omtrent fri for gjenskinn
+ Flott design
+ Brukervennlige menyer


- Følger ikke med 3D-briller
- Må kjøpe Wi-Fi-dongel som ekstrautstyr.

Alternativ

Om du ikke er opptatt av 3D, men gjerne kunne tenke deg en god plasmaskjerm til å se filmer på, bør du lese vår test av Panasonic TX-P50G30. En flatskjerm til rett i overkant av ti tusen kroner, som gir deg mye for pengene.

Lurer du på noe?
Les den fullstendige testen av Panasonic TX-P50GT30 på Audiovisuelt.no.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen