Test

Panasonic TX-P42X20

Er du en av de som er på jakt etter en rimelig og stor flatskjerm til en hyggelig penge?

Vi har testet Panasonics nye TX-P42X20-modell, som i skrivende stund fås kjøpt på nett for under 4 500 kroner og dermed er blant de billigste 42-tommerne på markedet. Til tross for en beskjeden prislapp imponerer denne modellen med beksvarte detaljer og gode farger.

Den nye X20-serien fra Panasonic fås i størrelsene 37-, 42- og 50-tommer. Skjermen har selskapets trettende generasjon plasmapanel med 100 Hz, noe som betyr at skjermen legger inn fiktive bilder mellom reelle bilder. Dette gjør at bevegelsene i bildet skal gå jevnere.

Klikk her for å lese mer om hertz i vår TV-skole,
 
Det største ankepunktet til skjermen er den lave 1024 x 768 punkters oppløsningen, som er ca en-tredjedel av Full HD (1920 x 1080 punkter). Dette gjør den mest egnet til TV, mens bilder fra for eksempel Blu-Ray eller en Playstation 3 ikke vil være i full kvalitet.

Responstiden er på kjappe 0,001 millisekunder og skjermen har støtte for 24 bilders filmavspilling (24p).

Med X20 du kan benytte en kortleser og programkort fra for eksempel RiksTV eller Canal Digital direkte i TV-en (MPEG 4). Det betyr at du kan bruke skjermen som dekoder for å se digitale sendinger.

Design
Ved første øyekast ser skjermen nokså kjedelig ut i designen, men kikker du nærmere på rammen så ser du at den har et langsgående hullmønster, noe som er med å bidra til et lite særpreg.Foten på skjermen har samme mønster som rammen på apparatet, og er ovalt utformet. Det er dog ingen svingmuligheter på den medfølgende foten.Brukervennlighet
X20 byr ikke på noen overraskelser hva menygrafikk gjelder. Den er lik forgående løsninger fra Panasonic, og er veldig enkel og har minimalt med innstillingsvalg.

Fjernkontrollen har heller ikke gjennomgått noen forandringer fra tidligere modeller - med knapper som er lette å tyde og kontrollen ligger godt i hånden.En finesse som du også finner på andre Panasonic-modeller, som for eksempel TX-P50G20, er en Guide-knapp på fjernkontrollen. Benytter du den innebygde MPEG 4-tuneren i skjermen får du opp en oversikt over hvilke programmer som sendes på de forskjellige kanalene ved å trykke på knappen.

Tilkoblinger
TX20 har til prisen et greit utvalg av tilkoblingsmuligheter, tre stykk HDMI-innganger, en kortleser for SD-kort og til det eldre utstyret ditt har du en komponent- og to Scart-tilkoblinger.

Som tidligere nevnt har skjermen også innebygd støtte for MPEG 4, men har ingen tilkoblingsmuligheter mot internett eller hjemmenettverket ditt, eller USB for å koble til en ekstern harddisk.Om du skal koble til et eksternt lydanlegg har du både en optisk tilkobling, samt en god gammel analog RCA.

Klikk videre her: Panasonic TX-P42X20 Del 2

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen