Panasonic slipper seg løs

I mangel av PMA på vårparten i år faller "alle" kameralanseringene får første halvår 2011 på CES, som starter i dag. Og FOR en start! Anslagsvis har det blitt lansert noe omkring 70 nye kameraer på to dager, og skal vi rekke over alle må vi desverre ty til en slags oppsummering av de mindre spennende, og de vi ikke har fått informasjon fra produsenten om. Med det i tankene, her kommer dagens kompaktkameralanseringer fra Panasonic:

FP5 og FP7:
Disse ser ut til å være ganske slanke og lommevennlige kameraer med skyvedeksel, foldeobjektiv og moderat zoom og blender. Det er tydeligvis design som har være prioriteten her, og begge kameraene kommer i mange farger. FP5 og FP7 blir nesten identiske, og så vidt vi kan se er det bare noen få ting som skiller dem. Begge får for eksempel berøringssensitiv skjerm, men den på FP7 blir på 3,5" (8,9 cm) mens den på FP5 blir på 3" (7,6 cm). Oppløsningen blir også forskjellig, men ikke så veldig: 16 megapiksler på FP7, mens FP5 får 14 megapiksler.

Begge får videoopptak i 720p, SDXC-støtte, optisk bildestabilisator, og en 4x zoom som tilsvarer 35-140 mm. Ikke rare vidvinkelen altså, men som nevnt er det ikke spesifikasjoner som har vært fokuset her. Foruten prisen, som ennå ikke er fastsatt, blir eneste forskjell mellom FP7 og FP5 som ennå ikke er nevnt, så vidt vi kjenner til, at FP7 blir tilgjengelig i blanklakkert utførelse, mens FP5 blir matt i lakken.

FS14, FS16 og FS18:
Design har nok ikke akkurat vært ute av bildet da disse ble påtenkt heller, men her har nok spesifikasjoner fått litt høyere prioritet, selv om det ytre nok fremdeles har vært viktigst. Så vidt vi kan se er FS14 og FS16 helt identiske, og da vi ikke har sett noe til FS14 andre steder, er det mulig det freier seg om et annet modellnavn på det samme kameraet. Forskjellen mellom FS14/FS16 og FS18 på sin side, ser ut til å bli oppløsningen. FS16 (og FS14) får 14 megapiksler mens FS18 får 16 av dem.

Alle to kameraene, eller begge tre om du vil, får en skjerm på 2,7" (6,9 cm) og en stabilisert 4x zoom som tilsvarer 28-112 mm ved fullformat. Som de fleste andre Panasonic-kameraene som ble lansert i dag kan også disse ta opp video i 720p.

FS35 og FS37:
Dette er nok de dyreste og beste kompaktkameraer fra dagens lansering fra Panasonic. De får en optisk stabilisert 8x zoom som tilsvarer 28-224 mm ved fullformat, og begge modellene kan stille med en oppløsning på 16 megapiksler. Videoopptak i 720p er også her på plass, og i tillegg skal Panasonic etter sigende ha implementert en teknologi som skal gi bedre respons i utløserknappen, og dertil hørende kortere lukkerforsinkelse.

Eneste forskjell mellom de to modellene ser ut til å være at den berøringssensitive skjermen blir på 2,7" (6,9 cm) på FS35 og 3" (7,6 cm) på FS37.

S1 og S3:
S-serien er en ny billigserie, så vi har ikke tidligere sett noen av disse fra Panasonic. De to S-kameraene som slippes i dag blir praktisk talt identiske, men med ulik oppløsning. S1 får 12 megapiksler mens S3 får 14. Atter en gang er prisen i Norge ikke fastsatt, men at også disse kameraene får optisk bildestabilisator innebygget lover godt, selv om vi som vanlig synes oppløsningen er i drøyeste laget.

Foruten dette får begge kameraene 720p videoopptak, 4x zoom som tilsvarer 28-112 mm ved fullformat, og 2,7" (6,9 cm) skjerm. Veiledende pris i USA ser ut til å havne på $110 for S1 og $120 for S3.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen