Panasonic sikter mot HD i 3D

Panasonic sikter mot HD i 3D

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hva er 3D FullHD?

3D FHD er et nytt format lansert av Panasonic. Det baserer seg på den allerede eksisterende Blu-ray-standarden for lagring, men gir deg altså 3D-film i FullHD-oppløsning.

3D-effekten skapes ved å lagre ett bilde for høyre øye og ett for venstre på platen, som så settes sammen til et tredimensjonalt bilde på skjermen ved avspilling.

Formatet ble demonstrert for første gang på den japanske CEATEC-messen i oktober 2008. 3D FHD ble også vist på årets CES-messe i Las Vegas, hvor det var en av messens absolutt største publikumstrekkere.

Senteret, som har fått det ikke helt velklingende navnet Panasonic Hollywood Laboratory Advanced Authoring Center, ble åpnet den 1. februar, og skal etter planen utvikle og promotere det nye formatet 3D FullHD.

Senteret skal også jobbe tett med Hollywoods ulike filmstudioer, og gi disse tilgang til teknologi, verktøy og tjenester Panasonic har utviklet.

Blant utstyret filmstudioene vil få mulighet til å benytte finner vi et par skikkelige godbiter, for eksempel det nye 3D-hjemmekinosystemet som ble demonstrert på CES 2009 i Las Vegas, med en hele 103 tommer stor 3D-plasma-TV spesialutviklet av Panasonic. Eller hva med en digital 3D-projektor sammen med lerret på veslevoksne 380 tommer?

Disse systemene skulle vel helst vært plassert hjemme i stuen din – eller kanskje i kjellerstuen om 380 tommer blir litt vel stort for resten av husstanden. Dessverre vil ikke hjemmekinosystemene være tilgjengelig for salg på en stund, de skal foreløpig brukes til testing og videreutvikling av 3D FHD-produksjoner, etter hvert som formatet finpusses og klargjøres for lansering kommersielt.

Panasonic jobber nå videre med å få 3D FullHD godkjent som industristandard av BDA - Blu-ray Disc Association, og har som mål å få 3D FHD - både filmtitler og avspillingsutstyr - klart for kommersiell bruk i løpet av 2010.

(Kilde: Panasonic)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen