Panasonic satser friskt

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nylig inviterte Panasonic norsk fotopresse til å titte på en del produkter, og benyttet i samme slengen anledningen til å skryte litt av sine ambisjoner.

I sin presentasjon sa Helge Rose i Panasonic Norge blant annet at Panasonics fabrikker forventes å produsere 64 GB SD-kort innen ett år. SD-kort standarden er nå nesten ti år gammel og har etter hvert blitt den vel vanligste minnekortstandarden. Panasonic var i sin tid med på å utvikle den, sammen med SanDisk og Toshiba, og burde da være i en god posisjon til å videreutvikle en standard som i sin nyeste versjon, SDHC, ikke støtter større kapasiteter enn 32 GB. Teoretisk kan imidlertid standarden utvides til å støtte hele 128 GB.

Om Panasonic klarer å produsere 64 GB SD-kort innen ett år fra nå gjenstår å se, men det som er sikkert er at de vil ikke bli billige. Verdt å merke seg er det også at Panasonic for tiden kun tilbyr SD-kort opp til 4 GB.

Hva kameramarkedet angår, så kom det også frem at Panasonic føler seg trygg på å tredoble sin markedsandel i Norge fra ca 5% til ca 15% innen ett år, noe som kanskje er litt i overkant ambisiøst, spesielt tatt i betraktning at de største produsentene i Norge, som markedsandelene nødvendigvis må stjeles fra, står forholdsvis sterkt. Helge Rose i Panasonic Norge synes imidlertid ikke det, og legger til at ambisjonen skyldes stor grad av selvtillit og satsningsvilje i den aktuelle nisjen, fra sentralt hold. Vår mistanke om at dette kan tyde på at Panasonic har noen virkelige godbiter som nærmer seg lansering fikk vi ikke noe klart svar på, men det er offisielt at Panasonic planlegger å slippe nye produkter i sine to hovedsatsningsområder, flatskjerm-TVer og digitale kameraer, i løpet av sommeren eller høsten.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen