Test

Panasonic Lumix DMC-L10

2007 var året for speilreflekskameraer. Vi så flere nye aktører på markedet, og selv om Panasonic lanserte sitt første kamera året før, var det vel først i 2007 at de viste at de satset ordentlig. Det gjorde de ved å lansere Lumix DMC-L10, et kamera som ser ut til å gjøre alt det skal, men samtidig har noen nyvinninger, slik som vridbar skjerm. Vi har testet nykomlingen ordentlig. La oss se hvordan det klarer seg mot de store og veletablerte.

Les hele testen

Fysisk

I motsetning til sin forgjenger L1, likner L10 på et vanlig kamera. Det er ikke spesielt stort, men kjennes solid og velbygd. Kitobjektivet som følger med er også blant det beste du får. Kameraet ligger godt i hånden, og knappene gir god respons. Kameraet mangler værtettinger. Batteriet har lavere kapasitet enn de fleste andre, og søkeren er litt mindre enn vi hadde håpet. Til gjengjeld er skjermen vridbar i alle retninger, noe som kan være en stor fordel ved makrofotografering, på konserter og liknende.
Les mer her

I bruk

Kameraet har de fleste funksjoner du trenger. Vi savner en nedblendingsknapp, og bortsett fra vridbar skjerm med live view, er det får spesielle funksjoner. Et unntak er "Film mode", der du kan sette innstillinger som kan etterlikne ulike filmtyper. Speillåsfunksjonen er godt implementert, og du har egendefinerte innstillinger som kan lagres og raskt hentes fram igjen. Kameraet kan fokusere når speilet er oppe i live view. Det går langsommere, men kan være nyttig. Vanlig autofokus er rask og presis, og fungerer i ganske dårlig lys.

Vridbar skjerm kan være svært nyttig.
Vridbar skjerm kan være svært nyttig.

På andre områder er ikke kameraet like raskt. Både bilder i serie, overføringshastighet til PC, og oppstartstiden er lengre enn på kameraer det er naturlig å sammenlikne med. Hvis du blar gjennom bildene du har tatt, går det rimelig kjapt, så der er det ikke noe problem
Les mer her

Bildekvalitet

Panasonic L10 har en skarphet og detaljgjengivelse som langt overgår det vi hadde forventet. Her den på nivå med kameraer i langt høyere klasser. Meget bra. Støynivået er ikke så bra som vi hadde ønsket det. Det vil si, støyen i seg selv er ikke så ille, men støyfjerningen som er gjort, har gått kraftig på bekostning av detaljer på høyere ISO-verdier. Det samme gjelder dynamisk omfang, som man også taper når det er mye støy. Kameraet undereksponerte noen ganger.

Fargegjengivelsen er god, og særlig automatisk hvitbalanse er vi imponert over. Kit-objektivet som kan leveres med kameraet er noe av det beste du får av slike. Dette kameraet egner seg utmerket til fotografering på lave ISO-verdier. Trenger du gode egenskaper ved høye ISO-verdier, vil du komme bedre ut med andre modeller.
Les mer her

Oppsummering

 
  Solid og godt bygd
  Moderat batterikapasitet
 
  Live View med autofokus
  Langsom AF med Live view
 
  Vridbar skjerm
  Litt liten søker
 
  Meget skarpe bilder på lav ISO
  Ikke god på høye ISO-verdier
 
  Glimrende automatisk hvitbalanse
  Langsom på bilde-til-bilde
 
  Utmerket kit-objektiv
  Undereksponerer noen ganger
 
  God brukervennlighet
 


Konklusjon

Funksjonsmessig, og i bruk, skiller kameaet seg lite fra gjennomsnittet. Det har få ting som gjør at man vil velge dette framfor andre, mer kjente produsenter, og det er nok Panasonics problem. Det er heller ikke lett å få tak i kameraet, så noen stor hit i Norge blir det ikke. Men dersom du er glad i makrofotografering, ikke trenger å ta lange, raske serier med bilder og du i all hovedsak bruker lavere ISO-verdier, kan dette være et meget godt alternativ til andre kameraer. Til generell bruk, vil du antakelig komme minst like godt ut med andre modeller.
Les mer her

Bildegalleri

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

Panasonic Lumix DMC-L10   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen