Panasonic Lumix DMC-FZ7

Alternativ tekst mangler

FZ5 var et svært populært kamera, og den nye FZ7 er forbedret i forhold til dette på en rekke områder.

Panasonic framhever naturligvis sin utmerkede optiske bildestabilisator, og det med rette. Et ultrazoomkamera trenger bildestabilisator, og ethvert slikt kamera som har det, er utrolig mye lettere å bruke, særlig på tele, enn ett uten. Det er ikke bare det at du kan fotografere i svakere lys, men når du prøver å komponere et bilde på full tele, så vil søkeren være nesten i ro, og ikke sprette rundt omkring som den lett kan når du ikke har bildestabilisator. 12x optisk zoom, tilsvarende 36-432mm mener vi trenger bildestabilisator.

Lysstyrken på objektivet er f/2,8 på vidvinkel, og f/3,3 på full tele. Lysstyrken på vidvinkel er som nesten alle andre kameraer. Men f/3.3 på full tele, på et ultrazoomkamera er meget bra. Kombinert med bildestabilisator, gir det store muligheter.

I tillegg til disse egenskapene, har Panasonic økt høyeste ISO-verdi til 1600. Vi er litt skeptiske til hvor brukbare bildene er i på denne ISO-verdien, men det ser ut som Panasonic har redusert oppløsningen når du benytter denne verdien, og på den måten unngår det verste støyproblemet. I pressemeldingen skriver de at kvaliteten er bra nok til utskrift i 10x15cm. Panasonic er ikke kjent for å være best på støy, men vi får vente og se til testbilder blir tilgjengelige før vi feller noen dom over denne muligheten.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Noe mange vil se som en stor forbedring er den nye skjermen. På FZ5 var den beskjedne 1,8 tommer. Nå har den blitt dobbelt så stor – 2,5 tommer. Oppløsningen er riktignok ganske beskjeden, 114 000 punkter, noe vi synes er alt for lite for en så stor skjerm, men bare den økte størrelsen gjør en stor forskjell. I dag er denne størrelsen helt vanlig, og derfor vil ikke skjermen utmerke seg med hensyn til skarphet, i forhold til mange andre skjermer på nyere digitalkameraer, som ofte har dobbelt så høy oppløsning. Både skjermen og den elektroniske søkeren skal ha blitt bedre i dårlig lys.

Kameraet har fått bedre batteri, og kan dermed ta flere bilder på en lading. I følge Panasonic skal det kunne klare 320 bilder. Dette er antakelig i følge CIPA-standarden. 320 bilder for et kompaktkamera må regnes som bra.

Kameraet har gode manuelle funksjoner, som nå også inkluderer manuell fokus. Det har ikke fokusring på objektivet, slik som Panasonic FZ30 har, men muligheten er det likevel mange som vil sette pris på. FZ7 er utstyrt med en liten joystick på baksiden for enklere å kunne justere innstillingene. Det vil øke brukervennligheten for de avanserte brukerne.

I forhold til tidligere modeller, er autofokushastigheten økt. Dette har alltid vært et ankepunkt mot de kompakte ultrazoom-modellene, og er en forbedring som er nødvendig. Vi vet ikke hvor mye bedre det har blitt, men alle forbedringer i så måte er velkomne.

Panasonic har tidligere lansert et kamera som tar bilder i 16:9-format. FZ7 gjør ikke det, men det kan ta opp video i dette formatet. Med oppløsning på 848x480, får du større og bedre bilde enn på de aller fleste andre kameraer.

Pris og tilgjengelighet er ennå ikke fastsatt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen