Panasonic Lumix DMC-FZ10 med 4 Megapiksler

Det nye kameraet får den kraftigste zoomen på markedet, 35-420 mm (12x). Zoom-området er relativt fornuftig, da de fleste konkurrentene har dårligere vidvinkel enn dette. En enda større vidvinkel ville imidlertid vært å foretrekke, selv om dette måtte gå på bekostningen av telen.

Optikken er svært lyssterk, med F2.8 som største blender over hele zoomområdet. Lysstyrken bidrar til at kameraet kan brukes i litt svakere lys uten blits enn man ellers kunne ha forventet. Men fremfor alt har kameraet en optisk bildestabilisator; slik at man kan ta bilder håndholdt uten like stor risiko for bevegelsesuskarphet.

Objektivet er laget av Leica, og man skulle da tro at ikke objektivet vil bli noen flaskehals for bildekvaliteten.

Kameraet har dessverre ikke optisk søker slik som digitale speilrefleks, man må nøye seg med en elektronisk bildesøker med de begrensningene dette medfører. Kameraet har også en LCD-skjerm på hele 2 tommer, dvs. blant markedets største.

Pris og tilgjengelighet i Norge er enda ikke kjent, men i USA vil kameraet koste ca 599 $. Dette er litt dyrere enn konkurrentene fra HP, Kodak og Olympus, men billigere enn f.eks. Fujifilm Finepix S7000 og Minolta Dimage A1.

Alt i alt ser dette svært spennende ut, og vi håper å presentere en test av kameraet så snart det er tilgjengelig i Norge. Mer informasjon finnes i pressemeldingen på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen