TEST: Panasonic Lumix DMC-Fx500
Test

Panasonic Lumix DMC-Fx500

Introduksjon

Siste, ultrakompakte Panasonic vi testet, Lumix Fx100, fikk en litt lunken vurdering her hos oss. Helt greit liksom, men ikke som forventet, selv om 28 mm vidvinkel var fint. Det var bildekvaliteten som skuffet mest, for når det står Leica på objektivet, ligger lista litt ekstra høyt. Og det virket ikke som om Panasonic klarte å utnytte potensialet som lå i objektivet.

Når Panasonic lanserte Lumix Fx500 i vår, virket det fornuftig å sette antall piksler fra 12 til 10 med tanke på grumset i bildene fra tidligere modeller. Med et generøst spekter av manuelle innstillingsmuligheter, og en enda videre Leica - skarve 25 mm - var vi mer enn klare til å klå da testmodellen ankom redaksjonen.

Les hele testen her.

Fysisk

Meget solid og gjennomtenkt konstruksjon som tåler en støyt. Her får du skikkelig USB- og batteriluke. Leica-objektiv med brennvidde på 25-125 mm er en av de viktigste spesifikasjonene. Skjermen er litt svak og ikke spesielt god i krappe vinkler - her dankes Fx500 ut av konkurrenter til to tredjedeler av prisen.

I bruk

Der skjermen trekkes på lysstyrke, skårer den på nytteverdi. Den er nemmelig berøringssensitiv og attpå til lett å bruke. Vi savner hurtigtast for tilbakespilling av bilder.

Bildekvalitet

Under en kornete overflate skimter vi storhet: Svært lite kromatisk feilbrytning og skarpe hjørner til tross for 25 mm vidvinkel. Godt dynamisk omfang. Bare synd at kvalitetene skjules av støy.

Konklusjon

 

 


  - Enkelt å bruke - Ingen hurtigfunksjon for tilbakespilling
  - Solid konstruksjon - ikke det netteste av de ultrakompakte
  - Helmanuelle innstillingsmuligheter - Selvutløser skrus av etter hver eksponering
  - Høyoppløslig HD-video - kornete videokvalitet
  - 25 - 125 mm Leica-objektiv - kornete bilder

 

Bildegallerier

Se bilder tatt med Panasonic Lumix Fx500 i galleriet.

 

Panasonic Lumix DMC-FX500

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen