Panasonic Lumix DMC-FX30 - Minitest

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Overblikk


Neste kamera ut blant våre minitester, er et nokså lite og nett kamera fra Panasonic, Lumix DMC-FX30. Det minner på mange måter om det første kameraet, Nikon Coolpix S500, i hvert fall når man sammenlikner spesifikasjoner. Fellestrekk er lommestørrelse, pent design, 7 megapixler, optisk bildestabilisator, rundt 3x zoom. Samtidig er det klare forskjeller, den viktigste er kanskje at dette kameraet har største vidvinkel tilsvarende 28mm i 35mm-ekvivalent. Vi tar en titt!

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

Les hele testen


I bruk
Kameraet er godt å bruke, betjeningen av kameraet fungerer godt, og du har de funksjonene du trenger lett tilgjengelig. Du finner flere av menyvalgene flere steder, men i motsetning til Nikon Coolpix S500 er alle menyvalgene også samlet ett sted. Informasjonsmengden i displayet er bra, og skjermen fungerer også jevnt over godt. Kameraet kunne med fordel vært raskere i oppstarten, men i bruk er det kjapt, autofokusen inkludert. Unntaket er makro-fotografering, der autofokusen har en tendens til å jage mye i nærheten av nærgrensen.
Panasonic Lumix DMC-FX30 i produktguiden.
Panasonic Lumix DMC-FX30 i produktguiden.

Batteriet fungerer bra, og vi har ikke noe særlig å utsette på batterilevetiden. Det var ikke noe problem å oppnå de oppgitte 280 bildene per lading, og i mange situasjoner vil man nok få langt flere bilder.

Bildekvalitet
Bildekvaliteten er jevnt over meget bra - bortsett fra ett viktig punkt, støynivået. Det er relativt synlig støy på bildene allerede på ISO400, og fra ISO800 er den tydelig. Her har konkurrentene kommet lenger, men klarer du deg uten de høyeste ISO-verdiene, er det absolutt et bra kamera. Skal du stort sett bruke kameraet til album-bilder i 10x15cm, gjør det en god jobb. Optisk er det bra, og bildestabilisatoren i Mode 1 kan hjelpe deg å få flere skarpe bilder. Om det er godt nok, får du vurdere ut fra bildene i galleriet.

Funksjoner
FX30 har alle de funksjonene vi forventer, verken mer eller mindre. Noen særegenheter, som video i 16:9-format har de fått plass til, men det er langt fra den mest omfangsrike listen vi har sett. Samtidig virker kameraet å være gjennomtenkt, så vi savner egentlig ingenting heller, kanskje bortsett fra muligheten til å overstyre litt flere av innstillingene manuelt. Men det er smak og behag, og mange vil nok falle for hjerte-modusen også, der det meste av innstillinger forsvinner, og stort sett alt overlates til automatikken.

 


  - 28mm vidvinkel - Synlig bildestøy fra ISO400
  - God optikk - Litt kranglete makrofunksjon
  - Mulighet for 16:9-video - Ikke zoom på videoopptak
  - Svært enkelt i bruk med "hjerte-modus" - Få manuelle innstillinger

Panasonic Lumix DMC-FX30

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen