Panasonic lanserer Symbian-telefon

Panasonic introduserte i dag sin flaggskips-telefon. Kamskjells-telefonen X700 er den første telefonen fra Panasonic som er basert på plattformen Symbian OS, og bruker det samme grensesnittet som både Siemens SX1 og Nokia 6600; Series 60.

Noe man raskt legger merke til er at det er blitt lagt mye vekt på designet i utviklingen av X700, som med sitt strømlinjeformede design og mange små detaljer i farger som krom, svart og sølv absolutt ser ut til å kunne bli en telefon som vil falle i smak blant den motebevisste delen av mobillkjøperene.

Panasonic X700 har forøvrig mye mer å by på enn et tiltalende ytre. Blant annet har telefonen en utvendig fargeskjerm, noe som ikke er så alt for vanlig i kamskjells-telefoner. Dette gjør det for eksempel mulig å vise et bilde av den som ringer på den ytre skjermen, som et alternativ til den vanlige nummervisningen. Telefonens hovedskjerm er en TFT-skjerm med en fargedybde på 65.536 farger.

X700 har videre blitt utstyrt med et digitalkamera med en oppløsning på 0,3 megapiksler, som både kan ta stillbilder og videosekvenser. For å gjøre det lettere å filme eller ta bilder i mørket har telefonen fått et eget kameralys, som lyser opp motivet når man tar bilder eller filmer i dempet belysning. Det er også mulig å redigere bildene med telefonens bilderedigeringsprogram. Det er nok allikevel ganske begrensede muligheter for hva man kan utrette med et slikt program i en mobiltelefon.

X700 har også fått på plass en solid mengde programvare. Blant annet kan telefonen lese både Microsoft Word, Excel og Powerpoint-dokumenter, noe som ikke er så altfor uvanlig. Mer oppsiktsvekkende er det imidlertid at X700 i følge pressemeldingen i tillegg har støtte for å redigere dokumentene, telefonen har altså en fullverdig Office-editor.

Takket være Symbian-plattformen er det heller ikke noe problem å installere flere applikasjoner på telefonen. Telefonen har forøvrig både Blåtann, infrarød port og inngang for USB-kabel, noe som gjør at det er en smal sak å overføre ny programvare fra en vanlig datamaskin.

Telefonen har også fått på plass muligheter for å ringe opp kontakter og åpne programmer med stemmestyring. Det som imidlertid skiller Panasonics variant av denne etterhvert så vanlige muligheten fra andre løsninger er at telefonen er i stand til å gjenkjenne ord uten at man trenger å "lære" enheten kommandoen først. Man kan altså si navnet på hvem som helst på kontaktlisten, så vil telefonen oversette navnet til tekst og ringe opp vedkommende, uten at man har lagret kontakten som talenotat.

Det er muligheter for å utvide minnet via en port som støtter minnekort av typen MiniSD, som er utviklet med tanke for bruk i små enheter, og som derfor bare er rundt 40 prosent av størrelsen til et standard SD-kort. Panasonic skal selge MiniSD-kort med tre forskjellige kapasiteter, henholdsvis 32 MB, 64 MB og 128 MB. Ved å skaffe seg en adapter kan man bruke MiniSD-kort i enheter som i utgangspunktet er laget for vanlige SD-kort.

Panasonic har planlagt å slippe X700 i Europa i løpet av høsten 2004.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen