Panasonic lanserer Lumix DMC-FX9

Se større bilder i produktguiden

Den nye modellen erstatter FX7, som vi testet i januar i år. Nyhetene er høyere oppløsning, bedre batterikapasitet og høyere oppløsning på skjermen. Dette er tre forbedringer som gjør kameraet svært spennende. Kameraet har også fått bedre videofunksjon, med opptak i 640 x 480 med 30 bilder pr. sekund, så lenge det er plass på minnekortet.

Med en skjermstørrelse på 6,3cm (2,5 tommer), er det nødvendig med høyere oppløsning enn disse modellene har hatt før. Dette har Panasonic innsett, og gjort noe med. Veldig bra. En skjemoppløsning på 207000 punkter gjør skjermen klar, og det er mulig å vurdere bildekvalitet og skarphet på skjermen.

Et av ankepunktene vi hadde mot FX7, da vi testet det var batterikapasiteten. Denne skal nå være mye bedre, og hvis denne har kommet opp mot gjennomsnittet for denne typen kameraer, er det også en stor forbedring.

Vi er ikke de som ført kaster oss med på megapikselhysteriet, men en oppgradering fra 5 til 6 megapiksler er det mange som vil sette pris på. Siden Panasonic ikke har endret sensorstørrelsen, er vi litt usikre på hva den økte oppløsningen har å si for støynivået på bildene. Støynivået var ikke spesielt bra på forgjengeren, men det kan være at Panasonic har funnet bedre støyfjerningsalgoritmer, slik at det ikke er verre enn på forrige modell.

Se større bilder i produktguiden

I mai lanserte Panasonic FX8. Dette er en erstatning for FX2, ikke for FX7, slik vi skrev den gangen. Dette betyr at FX2 og FX7 går ut, og blir erstattet av henholdsvis FX8 og FX9. Forskjellene på FX8 og FX9 er hovedsakelig oppløsning på bildene og på LCD-skjermen. Designmessig er de svært like.

Det store salgsargumentet for Panasonics lommekameraer er bildestabilisatoren. De er den eneste produsenten som har implementert dette i et lommekamera. Bildestabilisatoren hjelper både mot rystelser fra hendene når du holder kameraet, og rystelser fra mekanikken i kameraet i det bildet blir tatt. På den måten kan du håndholde kameraet i lengre tid, uten at bildene blir uskarpe. Dette er noe man normalt bare finner på langt større kameraer.

Kameraet skal være tilgjengelig fra midten av august, og har en veiledende pris på 5000 kroner. Se bildene i produktguiden for oversikt over de fire ulike fargene kameraet finnes i.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen