Panasonic lanserer 3D-kompakt

Lumix 3D1 lar deg finne dybden i tilværelsen.

Panasonic byr på mange nyheter om dagen. Nylig kunne vi fortelle om en helt ny serie systemkameraer, representert av kameraet GX1. Nå kunngjør kameraprodusenten også det 3D-kapable kameraet Lumix 3D1.

Der hvor GX-serien skal fungere som erstatning for GF-serien, er 3D1 et helt nytt konsept for Panasonic (men ikke for Fujifilm, som har hatt lignende kamera i flere år allerede). Kameraet har ikke uventet dobbelt opp av glass: To 25mm vidvikelobjektiver med fire ganger optisk zoom. I tillegg er kameraet utstyrt med en dobbel 12 megapiksels High Sensitivity MOS-sensor.

Dette muliggjør 3D-stillbilder i åtte megapikslers oppløsning, samt full-HD-videoopptak i tre dimensjoner. Panasonic har også gjort kameraet i stand til å utnytte begge objektivene når 3D-funksjonaliteten ikke benyttes.

Da kan du nemlig velge å la kameraet ta 2D-stillbilder i 12 megapikslers oppløsning med det ene objektivet, samtidig som det filmer full-HD-video i 2D med det andre objektivet. Zoomen skal også kunne styres separat for hvert av kameraets ”øyne”.

3D1 er planlagt lansert i desember i resten av verden, men det er ennå ikke avgjort om kameraet kommer hit til landet.

Les også: Ny kameraserie fra Panasonic

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen