Panasonic lager de mest pålitelige HDTV-ene

Nettmagasinet PCWorld har i en spørreundersøkelse med over 79 000 lesere kommet frem til hvilken HDTV-produsent som har tilbudt de mest pålitelige produktene i 2010. Det japanske selskapet Panasonic tok en knepen seier foran rivaler som LG, Sony og Hitachi, mens Samsung, Philips og Toshiba havnet lenger ned på listen.

PCWorld utfører disse undersøkelsene hvert år for seks kategorier – stasjonære PC-er, bærbare PC-er, digitalkamera, skrivere, smarttelefoner og HDTV-er. Fem kriterier for pålitelighet ble vurdert av leserne:

  • Problemer ved levering – om det var noe feil med TV-en ved levering
  • Betydelige problemer – hvorvidt det var signifikante feil i løpet av TV-ens levetid
  • Alvorlige problemer – om det forekom ekstreme tilfeller av feil
  • Brukervennlighet
  • Helhetsvurdering av tilfredshet ved påliteligheten til produktet

Statistikken ble deretter overført til tre grupperinger – "over gjennomsnittet", "gjennomsnittlig" og "under gjennomsnittet". Panasonic er over gjennomsnittet på betydelige og alvorlige problemer, samt på helhetsvurderingen. Ved levering og brukervennlighet ligger de ved gjennomsnittet.

Nederst ligger Viewsonic med gjennomsnittlige poeng på levering, alvorlige problemer og brukervennlighet, mens de scorer under gjennomsnittet på betydelige problemer og helhetsinntrykk.

Samsung har merkelig nok en helhetsvurdering over gjennomsnittet, mens resten av kriteriene er på nivå med gjennomsnittet, med unntak av alvorlige problemer som faller under gjennomsnittlig opplevelse.

Se tabellen med resultater her.

PCWorlds undersøkelse avslører at forbrukere er mer fornøyde med påliteligheten til HDTV-er enn med PC-er, hvor 8,5 prosent kunne rapportere om alvorlige problemer med sine TV-er, i motsetning til brukere av stasjonære og bærbare PC-er hvor henholdsvis 30,7 prosent og 25,9 prosent registrerte slike feil.

(Kilder: HDTV Test, PCWorld)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen