Test

Panasonic GD87


Vi vil takke MPX for utlånet av Panasonic GD87.


Design - 

Panasonic GD87 er den første klapptelefonen på det norske markedet med integrert kamera, og rent designmessig er den et gigantisk steg fremover fra førstegenerasjons kameratelefoner som Nokia 7650. Sammenlignet med ordinære mobiltelefoner er den nok allikevel i største laget, og er både høy og tykk i forhold til klapptelefoner fra Samsung og Motorola. Vekten på 103 gram er også litt for mye av det gode.

Fronten av telefonen er forholdsvis proppet med detaljer. Her finner du selve kameralinsen, et speil for å ta selvportretter med kameraet, det eksterne displayet, en funksjonsknapp såvel som et indikatorlys. Unektelig et funksjonsrikt design, men allikevel rotete og ikke særlig vakkert. Vi syntes videre at telefonen hadde et noe billig preg, og den ga også tidvis fra seg knirkelyder - det er for dårlig for en telefon i denne prisklassen!

Hver gang du åpner skjermen gir telefonen fra seg en høy klikkelyd, noe som etterhvert ble et stort irritasjonsmoment for undertegnede. Vi la også merke til at skjermen til GD87 kan bøyes mye lenger bakover enn hos andre klapptelefoner vi har testet. Dette gir lite utslag i den praktiske bruken av telefonen, men gjør at den er noe baktung når du holder den.

Telefonen er helt flat på baksiden, noe som gjør at telefonen ligger forholdsvis dårlig i hånden og lett glir. Siden høyttaleren i telefonen også ligger på baksiden, sørger dessuten det flate designet for at lyden fra høyttaleren lett dempes når den ligger på myke overflater. Dette kan raskt føre til at du ikke får med deg innkommende meldinger eller andre lydbeskjeder.

Panasonic GD87 har alt i alt en del designmessige svakheter vi gjerne kunne ha vært foruten, og virker skuffende lite gjennomtenkt sammenlignet med klapptelefoner som Samsung S100.

Display / Grensesnitt - 

GD87 er utstyrt med en stort og lekker TFT-skjerm, som klarer å vise hele 10 linjer med tekst og informasjon samtidig. Dette gir svært god oversikt, og får skjermene i telefoner som Siemens S55 til å virke som levninger fra fortiden. Den 16-bits fargedybden sørger videre for at skjermen klarer å generere hele 65536 forskjellige farger. Dette sørger for svært dynamiske og levende farger, og egner seg for eksempel glimrende for å kikke på bilder tatt med kameraet. Alt i alt er dette utvilsomt den lekreste skjermen vi har sett til nå i en mobiltelefon.

Den eksterne skjermen er derimot av noe lavere kvalitet. Man kan riktignok se både hvem som ringer, klokkeslett, dekning og batterikapasitet samtidig. Skal du derimot se indikatorer for om telefonen står i lydløs modus, om vibrator står på og lignende, må du trykke på den utvendige knappen for å "bla" i displayet. Absolutt godkjent, men en nedtur fra den både store og lekre skjermen til Samsung SGH-S100.

Vi likte godt navigasjonstasten til GD87, som er formet som en slags ring som går rundt menyknappen. Denne viste seg å være både praktisk og effektiv. Resten av tastesettet var derimot av noe lavere kvalitet, og etter vår smak var tastene både for små og smale. De ga heller ikke den beste responsen, og må vel alt i alt sies å være heller middelmådige. Ellers savnet vi en volumknapp på siden, som etterhvert har blitt standardutstyr på de aller, aller fleste telefoner.

Når det kommer til menyene til GD87, må vi si oss heller forvirret. Vi har stort sett brukt det meste av forskjellige menyer fra det meste av produsenter, men vi har vel enda til gode å se en mer ulettfattelig menystruktur enn dette. Vi antar vi for eksempel ikke er de eneste som finner at man må inn på kontrollpanelet for å finne meldingsmaler og bla i telefonens filsystem...? Men for all del, dette er jo bare en tilvenningssak, og tidligere Panasonic-brukere vil utvilsomt finne seg raskt til rette.

Meldingsskriving går i og for seg greit med GD87, og telefonen stiller med både T9-ordliste og kyrillisk alfabet for den som måtte trenge dette. Men noe valg for SMS-avhengige er den ikke - til det er mangelen på et skikkelig tegnfelt og den tungvinte og repetitive skiftingen av skrivemodus for irriterende.

Panasonic GD87 med abonnement

Panasonic GD87

Panasonic GD87 med abonnement   Les mer »

Panasonic GD87   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen