Test

Panasonic FZ45

Introduksjon

 

Panasonic FZ45 er en rimeligere versjon av FZ100 som vi nylig testet. Objektiv og kamerahus er felles, men FZ45 mangler en del av finessene til FZ100. Kameraene er så like at vi i utgangspunktet ikke hadde tenkt å teste begge. I FZ100-testen fant vi imidlertid at bildekvaliteten til FZ100 var et hakk dårligere enn på fjorårsmodellen FZ38.
FZ100/FZ45 har et nytt objektiv med større zoomområde, men FZ100-bildene så veldig prosesserte ut i stor forstørrelse som er et typisk tegn på kraftig støyreduksjon. Det virker derfor sannsynlig at ny sensor med MOS-teknologi har mye av skylda for tap av bildekvalitet.

FZ45 har 14MP sensor basert på samme CCD-teknologi som FZ38 (12MP) og vi har valgt å lage en litt forenklet test hvor vi ser på bildekvaliteten og andre forskjeller i forhold til FZ100. Der kameraene er like har vi gjenbrukt tekst fra FZ100-testen. Det blir mange referanser til FZ100-testen så det er en fordel å ha sett den først. FZ45 er forøvrig et interessant nok kamera i seg selv, det er tross alt en oppgradering av FZ38 som var en av de beste 2009-modellene.Testen starter på neste side, og i de neste avsnittene er det et sammendrag.


Fysisk


Panasonic har gjort en bra jobb med designet av FZ45 som er et av de større superzoomkameraene. Det er imidlertid litt mindre enn Canon SX30 IS og Fujifilm HS10 som er to av de nærmeste konkurrentene, men stort nok til at det passer bedre i en veske eller ryggsekk enn i en lomme. Til gjengjeld er grepet rimelig stort og Panasonic har kostet på egne knapper for mange funksjoner. FZ45 er laget i et plastmateriale og virker solid nok. Overflaten er litt mer ruglete enn på en del av konkurrentene og det er ekstra belegg på strategiske steder for å sikre at kamerat sitter godt i hånden. Nytt i forhold til fjorårsmodellen FZ38 er større zoomområde.

24x optisk zoom, 25mm vidvinkel og 600mm tele er imponerende spesifikasjoner selv om det finnes modeller med både 30x og 35x zoom. FZ45 er forøvrig et av de få superzoomkameraene som har filtergjenger og leveres med solblender.

Skjermen er fast og på tre tommer. Den har 230000 punkter og det er dårligere spesifikasjoner enn FZ100 som har hengslet skjerm og dobbelt så mange punkter. Den elektroniske søkeren er liten, har lav oppløsning, men fungerer greit nok for å komponere bilder.

FZ45 leveres med et oppladbart Li-Ion batteri og ekstern lader. Batterikapasiteten er på 580 bilder målt etter CIPA-standarden.

I bruk


FZ45 har alt av manuelle og automatiske funksjoner og noe annet forventer vi ikke av de mest avanserte superzoomene. Brukervennlighet er bra med rimelig god ergonomi og bra menyer. Responsen er ganske rask i de fleste situasjoner og kameraet låses ikke fullstendig mens forrige bilde lagres, men FZ45 er heller ikke helt på FZ100-nivå. Seriebildefunksjonen er ganske begrenset med maks tre bilder i beste JPG-kvalitet og RAW er kun tilgjengelig i enkeltbildemodus. Autofokusen fungerte raskt og presist og var helt på høyde med FZ100.

Video er et område hvor FZ45 har dårligere spesifikasjoner enn FZ100 med 720p. Stereo mikrofoner er innebygd og FZ45 tillater full kontroll over eksponering i videomodus, men mangler FZ100s inngang for ekstern mikrofon.

Bildekvalitet


Bildekvalitet er et område hvor FZ45 slår den dyrere FZ100. Det er både målbare og synlige forskjeller og FZ45-bilder ser skarpere ut på pikselnivå. Hvor viktig det er for typiske superzoombrukere er et annet spørsmål, men det er uansett et argument for FZ45 for den som ikke trenger den ekstra funksjonaliteten i FZ100.

Total sett mener vi FZ45 er av de beste kameraene på bildekvalitet i superzoomklassen. Både på lave og høye Iso-verdier var både oppløsning og andre aspekter av bildekvaliteten konkurransedyktig med superzoomkameraene Akam har testet i år. Eksponering og farger var bra og objektivet er godt korrigert med lite feilbrytningsproblemer og relativ lite fortegning når vi tar zoomområdet i betraktning.


Konklusjon

 


 


  - Rask respons i nesten alle situasjoner, men ikke like bra som FZ100 - Fast LCD-skjerm med lavere oppløsning enn på FZ100
  - 24x optisk zoom - Liten elektronisk søker
  - RAW-støtte - Dårlig seriebildefunksjon
  - Brukergrensesnitt - Mangler blitssko
  - Batterikapasitet    
  - Litt bedre bildekvalitet enn FZ100    
         
         

 

Bildegallerier

Se bildene vi har tatt med kameraet i galleriet.

 

Panasonic Lumix DMC-FZ45   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen