Test Panasonic FZ150

Superzoomen som har alt

Med FZ150 på lomma, er du klar for det meste.

[Akam.no]: FZ150 er Panasonics nyeste superzoomkamera, og det beste vi har testet så langt. Det er også et av de beste vi har testet, uansett produsent.

Spesifikasjonene er gode, men ikke enestående. FZ150 har 24 ganger zoom, vridbar skjerm, mulighet for ekstern blits, og masse automatiske og manuelle funksjoner. FZ150 har støtte for RAW-format og det er sjeldent i superzoomklassen. Videofunksjonen gir Full HD og mulighet for både full auto og manuell kontroll. Opptakene gjøres med stereolyd og ekstern mikrofon kan kobles til for bedre lydgjengivelse enn de innebygde gir. FZ150 er på mange måter i samme klasse som entusiastkameraer som Canon G12 og Nikon P7100 når det gjelder muligheter, men med mindre bildebrikke og mer zoom.

Rask på avtrekkeren

Gode spesifikasjoner er vel og bra, men sier ikke alt. I praktisk bruk må vi si FZ150 fungerte meget bra. Autofokusen var rask og generell ytelse var meget bra, blant annet med en seriebildefunksjon vi ikke har sett maken til i denne klassen, med unntak av fjorårsmodellen FZ100, som også var bra på dette området. FZ150 er ikke lite i forhold til kompaktkameraer, men betydelig mindre enn de minste speilrefleksene.

Bildekvaliteten er også bra med ganske god ytelse på høy ISO, god eksponering, bra farger og objektivet er relativt godt korrigert for optiske feil med tanke på hvor stort zoomområde det har. Korreksjonen er riktignok til dels digital, men gjøres i kameraet for JPG-bilder og for RAW-bilder utføres tilsvarende automatisk av både Adobes programvare og den medfølgende programmet SilkyPix. Kraftig motlys ga lett litt flare, noe som er ganske vanlig med en så komplisert objektivkonstruksjon.

Når vi skriver god bildekvalitet er det sammenlignet med andre kameraer i samme klasse, og godt nok for veldig mange brukere. Liten sensor og mye zoom gir opplagt en del kompromisser og sammenlignet med et systemkamera som Panasonic G3 eller et speilrefleks i begynnerklassen vil det være merkbare forskjeller, først og fremst under vanskelige lysforhold.

Mange avanserte muligheter

Superzoomklassen er ganske populær og det finnes mye å velge i. FZ150 har imidlertid såpass mange avanserte muligheter som ekstern blits, RAW, manuell kontroll av video osv at det er få konkurrenter som kan matche alt. Nærmeste konkurrent (november 2011) er Fujifilm HS20 og FZ150 har klart bedre bildekvalitet en dette og er mye raskere i bruk. HS20 har imidlertid mer zoom, litt bedre ergonomi og bruker AA-batterier, som noen foretrekker.

Canon SX40 HS, Nikon P500, Olympus SP-810 UZ og Sony HX100V slår alle FZ150 på zoomområde, men mangler RAW-støtte og (bortsett fra SX40 HS) blitssko. Panasonic FZ48 er en enklere versjon av FZ150 og kan også være et godt alternativ. Prisguiden inneholder både spesifikasjoner og en oppdatert prisliste for aktuelle modeller.

Finn gode priser på Panasonic FZ150 i Prissøk

Det finnes mange gode superzoommodeller og mange slår FZ150 på pris, zoomområde eller spesialfunksjoner som innebygd panoramamodus, men holder det med 24 ganger zoom er det vanskelig å komme utenom FZ150, som kombinerer fleksibel skjermløsning, god ergonomi, god ytelse, bra bildekvalitet, bra video og entusiastfunksjoner som RAW og blitssko i superzoomklassens mest komplette kamera.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Panasonic FZ150 på Akam.no.no

Panasonic Lumix DMC-FZ150   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen