Panasonic DVX100A annonsert i Japan

Forbedret bildekontroll og autofokus i progressive scan er noen av oppdateringene fra DVX100. Håndteringen av zoom og fokus skal dessuten være enklere. Kameraet har i tillegg til de to gamle, et nytt modus for filming i 16:9-format.

På den den årlige messen International Broadcast Equipment Exhibition (InterBEE) i Tokyo, meldte Panasonic Broadcast Japan ankomsten av deres nye AG-DVX100A. En talsmann for Panasonic Broadcast US kunne legge til at produktet vil bli vist frem for første gang under DV Expo West i Los Angeles den 9. desember. Pris og tilgjengelighet vil bli annonsert noen uker senere.

Hovedforskjellen mellom det gamle DVX100 og den nye oppdateringen vil være bildekvaliteten. I følge brosjyren vil videokameraet ha optimalisert optikk for fargeseparasjon. En ny linse og en forbedret RGB gamma-prosessor skal kunne fange opp og separere livlige farger mye bedre enn den forrige modellen. Gamma-prosessoren skal i tillegg ha tre forskjellige innstillinger for å fange opp så "film-aktige" bilder som mulig. De tre innstillingene skal henholdsvis legge vekt på dynamikk, lysstyrke og svart kontrast.

Mange spår at DVX100A blir et langt bedre kamera enn Sonys VX2100, og noen drar det så langt som å si at de eneste som vil kjøpe VX2100 vil gjøre det av ren lojalitet og gode minner. Det er derimot på ett punkt Sony er klart best. Lysfølsomhet. På Panasonics nye modell er det ikke gjort noen forbedringer. Det vil si at 3 lux fremdeles er nedre grense for Panasonic, mens VX2100 klarer å filme i lys ned til 1 lux.

Zoom og fokus skal være lettere å håndtere enn før, blant annet fordi hastigheten på zoomen er forandret, slik at man kan zoome tregere og mer kontrollert med de manuelle ringene. Den motoriserte zoomen som styres med zoomknappene har til gjengjeld blitt kjappere, men det skal også her være mulig å zoome pent og rolig.

På årets InterBEE annonserte også Panasonic et helt nytt kamera, AG-DVC30, som blant annet skal komme med 3 stk 410K piksels CCD-brikker. Utover dette var de svært tilbakeholdne med detaljer, men i følge Panasonics hjemmeside skal kameraet ha en ny infrarød "Nighttime Recording"-modus med lang lukkertid og svært høy følsomhet, samt et "film-lignende" opptaksmodus.

Spesifikasjoner finnes på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen