Skjermdump: DigInfo TV
Skjermdump: DigInfo TV

Panasonic vil bytte ut skoletavla

Interaktivt display lar deg tegne i flere ulike farger samtidig.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den tradisjonelle skoletavla eller bedriftspresentasjonen kan være ett steg nærmere graven, nå som Panasonic viser frem en ny interaktiv plasmaskjerm i Japan. Denne modellen har en størrelse på 65 tommer, og lar opptil fire personer tegne eller skrive samtidig i ulike farger.

Displayet fungerer ikke som en vanlig trykkskjerm, men tar isteden i bruk et digitalt pennsystem. Det er bare pennen som blir registrert, slik at du slipper eventuelle feil ved at ermet eller hånda di kommer borti skjermen.

Alt i én penn

Når pennen berører skjermen, lyser HD-piksler opp i angitte farger. Systemet oppdager og viser pennens posisjon opptil 60 ganger i sekundet, men på videoen nedenfor kan vi fremdeles se at det er en merkbar forsinkelse.

For å gjøre opplevelsen litt enklere, inneholder selve pennen de fleste valgmulighetene du trenger til ulike oppgaver. Ved hjelp av forskjellige knapper kan du endre farger, markere tekst og så videre uten å måtte bruke verktøylinjen på skjermen.

Større modeller på vei

Ifølge Panasonic egner denne skjermen seg til bruk på skoler, universiteter og i bedrifter. Ved hjelp av trådløs tilknytning kan flere personer i tillegg koble seg opp mot systemet fra ulike PC-er.

Panasonic skal lansere 65-tommeren i juli, men har også større planer. Mot slutten av året ønsker de å slippe enda større plasmamodeller med størrelser på 85 og 103 tommer.

Det japanske selskapet regner med at etterspørselen for denne typen interaktive skjermer vil nå 350 millioner enheter verden rundt innen 2015, og har derfor ingen planer om å gi seg med å videreutvikle slike gigantiske displayer.

Sjekk ut videoen av DigInfo TV:


(Kilde: DigInfo TV)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen