Test Panasonic Viera TX-L47WT50Y

(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

En skikkelig god utfordrer

Vi har testet Panasonics LED-flaggskip.

Brukervennlighet

Etter å ha koblet opp TX-L47WT50Y, begynte vi å se litt nærmere på fjernkontrollene og menyen til TV-en. I esken til TV-en fant vi nemlig to fjernkontroller.

Standard fjernkontroll.
Standard fjernkontroll.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no
Ekstra fjernkontroll.
Ekstra fjernkontroll.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Den første fjernkontrollen vi tok en titt på, var den tradisjonelle fjernkontrollen. Denne ligner veldig på fjernkontrollen som har vært brukt av Panasonic tidligere. har vært brukt av Panasonic tidligere. Har du vært borti dette merket før, vil du kjenne igjen denne.

Den tradisjonelle fjernkontrollen er i sort blank plast. De mest brukte knappene – for kanalbytte, volum og menystyringer – er plassert rundt midten. Den daglige zappingen fungerer derfor godt med denne.

Den ekstra fjernkontrollen som følger med er litt mer spennende. Denne har en pekeplate på toppen, noen få knapper plassert nederst. Denne fjernkontrollen er laget med tanke på nettsurfing med TV-en. Etter å ha slått på nettleseren, kan du bruke pekeplaten til og skrolle opp og ned på nettsider, samt styre pekeren på skjermen. Du får altså en bedre surfeopplevelse.

Den samme gode gamle menyen

Den generelle menyen til Panasonic TV-en har ikke fått noen forandringer. Menyen er lik den som har vært i de siste generasjonene. Menyen er oversiktlig og grei, og du slipper å rote deg bort for å finne noen innstillinger.

En nettløsning med litt mangler

Smart-TV-menyen.
Smart-TV-menyen.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

I forhold til de argeste konkurrentene som LG og Samsung, ligger fortsatt Panasonic litt etter med sin nettløsning. Vi savner litt et bredere utvalg av tjenester som lar deg hente innhold fra nettet. Nettløsningen til Panasonic er ikke så mye bredere enn hva vi har sett fra tidligere modeller, men selve nettleseren synes vi fungerer ganske bra.

Nettleseren.
Nettleseren.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Til å lese nettaviser og lignende, fungerer nettleseren veldig bra ved å bruke pekeplaten på den ekstra fjernkontrollen som følger med. Det er først når du skal skrive noe, i for eksempel søk, at det stopper litt opp. Å skrive på skjermtastaturet går veldig tregt. Har du for eksempel en iPad, så kan du laste ned en app til denne, slik at du kan bruke paden til å skrive med når du surfer på nettet. Appen finner du i iTunes under navnet «VIERA remote».

For mer avansert nettbruk kan du koble til et Bluetooth-tastatur. Med et separat tastatur vil du kunne bruke nettleseren mer aktivt.

Tilkoblinger

Tilkoblinger.
Tilkoblinger.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Bak på TV-en finner du alle tilkoblingene på venstre side. Fire HDMI-innganger, tre USB-innganger og SD-kortleser er plassert ut til siden. De resterende inngangene og utgangene er plassert pekende nedover. Om du skal henge denne TV-en på veggen vil du altså ikke ha noen problemer med at kablene blir stikkende rett ut.

Kortleser for digitalt TV-kort er også på plass bak på TV-en. Ved hjelp av en CA-modul kan du dermed bruke den innebygde TV-tuneren og slippe unna dekoderen. Ved å koble til en ekstern harddisk i USB-inngang nummer en, kan du også ta opp programmer via den innebygde TV-tuneren. TV-en fungerer dermed også som en PVR-dekoder.

Bli med til neste side, og les mer om lyd- og bildekvalitet.

Panasonic Viera TX-L47WT50Y   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen