Ankermannen Ron Burgundy (alias Will Ferrell) tar seg godt ut på Panasonics nye TV.

Test Panasonic Viera TX-L42ET5Y

Ankermannen Ron Burgundy (alias Will Ferrell) tar seg godt ut på Panasonics nye TV. (Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

Vi tester Panasonics nye LED-TV

God bildekvalitet til under ti tusen kroner.

Panasonics nye LED-TV TX-L42ET5Y har det meste du kan forvente deg og litt mer til en TV i prisklassen godt under ti tusen kroner.

Panasonic har gjort en ansiktsløftning på årets LED-TVer, og vi synes de har klart å kopiere mye av den bra designen til Samsungs tidligere modeller. Et stort minus er imdlertid at Panasonic har valgt en blank overflate på både panelet og rammen rundt, og det gjør skjermen veldig utsatt for refleksjoner i et lyst rom.

I forhold til brukervennlighet og menyene har ikke Panasonic kommet med så store forandringer. Menyene er gode og oversiktlige som man er vant til fra Panasonic, og du finner lett fram.

Gammeldags nettløsning

Rammen til TV-en.
Rammen til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no
Foten til TV-en.
Foten til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Nettløsningen til Panasonic henger dessverre etter produsenter som Samsung og LG. Sammenligner du direkte med for eksempel den nye Samsung UE55ES8005, så virker nettløsningen til Panasonic å være gammeldags.

Leverer bra bildekvalitet

Bildekvaliteten er i forhold til prisen veldig god. Med litt justering av bildet, så leverer TV-en et bilde som har god fargegjengivelse, og et sortnivå som er greit. Skarpheten og detaljene på lave oppløsninger og på høyoppløst materiale som fra Blu-ray er veldig gode.

Flat lyd

Lydkvaliteten er i samme kvalitet som fra de fleste konkurrentene. Den er flat og mangler dybden i bassen for at den skal kunne fungere til annet enn vanlig TV-titting. Til film, konsertopptak og spilling anbefaler vi at du kobler den til et eksternt lydsystem.

Mye for pengene

Alt i alt får du en god TV for pengene i Panasonic TX-L42ET5Y. For de med et litt trangere budsjett, eller som ikke ønsker å bruke alt for mye penger på en ny TV, så bør denne vurderes. Dette er en TV som passer godt til både filmentusiasten og den som bare skal bruke den til vanlig TV-titting. De som bør passe seg litt, er de som har en stue med veldig store vinduer som slipper inn lys. Refleksjonene i panelet kan da bli et irritasjonsmoment.

Finn beste pris på Panasonic TX-L42ET5Y i Prisguide.


+ Bildekvalitet
+ God 3D-løsning
+ Oversiktlig meny
+ Innebygget Wi-Fi


- Refleksjoner i panelet
- Mangelfull nettløsning
- Fjernkontroll med litt dårlig plassering av knappene

Vil du vite mer?
Les hele testen av Panasonic Viera TX-L42ET5Y på Hardware.no »

Alternativer

I rundt samme prisklasse er Samsung UE40ES6535 og LG 42LM620T to modeller som bør sjekkes ut. Begge disse har bedre løsninger for surfing og nett-tjenester, og vi synes begge modellene har hakket sprekere design enn Panasonic. Samsungs modell bruker aktive 3D-briller, som er dyre og batteridrevne, men gir noen ganger hakket bedre bildekvalitet. LGs modell bruker passive 3D-briller, akkurat som Panasonic.

Vi håper å få disse inn til testing i nær framtid, slik at vi kan se litt nærmere på hvem som leverer den beste TV-en i mellomklassen.

.

Panasonic Viera TX-L42ET5Y

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen