TEST: Panasonic Viera TX-L42ET5Y

Test Panasonic Viera TX-L42ET5Y

(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

Vi tester Panasonics nye LED-TV

God bildekvalitet til under ti tusen kroner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nettløsningen til Panasonic.
Nettløsningen til Panasonic.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no
Fjernkontrollen.
Fjernkontrollen.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Brukervennlighet

Etter oppkobling av Panasonic TX-L42ET5Y, tok vi en titt på fjernkontrollen som kommer levert med TV-en. Fjernkontrollen er så og si helt identisk med den som kom med fjorårets modeller, så her har ikke Panasonic gjort noen forbedringer.

Fjernkontrollen ligger greit i hånden, men plasseringen av noen knapper er ikke helt forståelige. De mer brukte knappene, som for volum og kanalbytte, ville vi gjerne sett at var plassert lenger oppover mot midten. Da hadde de vært lettere å nå.

Bruker fjorårets meny

Hovedmenyen til Panasonic har ikke blitt forandret fra tidligere modeller. Dette syns vi er bra. Panasonic har et grensesnitt i menyen som er oversiktlig og lett å forstå. Store faner til venstre i menyen forteller deg hvor du er i menyen, og listen over de forskjellige innstillingene kommer opp på midten.

Har du en minnepinne eller SD-kort satt i en av portene på TV-en, trykker du på menyknappen til «Viera Tools» for å få opp en meny for å få tilgang til bilder eller video du har lagret.

Ingen USB-dongle

Årets modell har fått nettløsningen innebygget i TV-en, så her slipper du å koble til en ekstern USB-dongle for å få tilgang til nettet slik du måtte med mange av fjorårets modeller.

Panasonic er også en «Smart-TV», men nett-tjenestene til Panasonic er ikke i nærheten av den som leveres av Samsung. Tar du en titt på Samsungs designbombe UE55ES8005, så ser du at Panasonic ligger litt etter.

De har riktig nok fått på plass en dedikert nettleser og en tjeneste for filmleie med «SF Anytime», men det generelle utvalget av tjenester og applikasjoner er ikke like bredt som hos for eksempel Samsung.

Inngangene på baksiden.
Inngangene på baksiden.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Lett å koble til

På baksiden sitter det et godt utvalg av innganger. Fire HDMI-innganger, tre USB-innganger og leser for SD-kort sitter på rad og rekke nedover siden og er lett tilgjengelig. Analoge innganger og den optiske lydutgangen har blitt plassert på undersiden av tilkoblingspanelet bak på TV-en.

Panasonic har passet på at de som skal henge denne TV-en på veggen ikke har noen kabler stikkende rett ut på baksiden, og har plassert strømkabelen i retning nedover. TV-en har festepunkter som følger VESA-standarden, så det er ikke noen problemer å finne et veggfeste som passer til denne TV-en.

Bli med til neste side, så ser vi nærmere på bilde- og lydkvalitet.

Panasonic Viera TX-L42ET5Y

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen