TEST: Panasonic Viera TX-L42ET5Y

Test Panasonic Viera TX-L42ET5Y

(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

Vi tester Panasonics nye LED-TV

God bildekvalitet til under ti tusen kroner.

Panasonic har i flere år vært plasmakongen, men i år satser de hardere på LCD-teknologien med å komme med et større antall modeller enn de tidligere har gjort. Den første modellen vi tester, er den nye LED TV-en Panasonic Viera TX-L42ET5Y.

Hvis du mener at 42 tommer er i minste laget, så finnes denne modellen også i 47-tommers og 55-tommers størrelse.

Vi har tidligere testet en av fjorårets LED-modeller, Panasonic TX-L42E30, og vi har vært spente på å se om Panasonic har gjort en bedre jobb med årets modeller. Det vi ikke likte med fjorårets LED-TV fra Panasonic, var den dårlige innsynsvinkelen, at man måtte bruke USB-dongle for å koble den trådløst til nettet og at den hadde mange av inngangene pekende rett ut fra baksiden.

Rammen til TV-en.
Rammen til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Design

Panasonic har forbedret designen når man sammenligner med fjorårets modeller. Årets modell har fått en ramme som Panasonic kaller «Crystal Frame». Her har de nok hentet litt inspirasjon fra Samsungs «Crystal design», som du finner på for eksempel Samsung UE46D6505. Rammen rundt TV-en har fått en blank finish, og helt ytterst har de lagt på en gjennomsiktig list som følger rammen.

Vi legger merke til at det er mye blankt på årets modell. Både rammen rundt og selve panelet er utsatt for mye refleksjoner. Dette legger du godt merke til når du har noen mørke bilder på skjermen. Hvis du ta en titt på bildet øverst på denne siden, så ser du hva vi mener.

Foten til TV-en.
Foten til TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Foten som TV-en står på har ikke fått noen store forandringer, og er ganske lik den de fleste modeller fra Panasonic leveres med. Foten er en rektangulær plate i samme finish som rammen rundt TV-en. Siden foten står montert i et punkt i midten, så kan TV-en dreies i begge retninger.

Bli med til neste side, så ser vi nærmere på brukervennlighet og tilkoblinger.

Panasonic Viera TX-L42ET5Y

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen