Test Panasonic TX-L55DT50Y

(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

Med denne TV-en viser Panasonic muskler

Vi har testet en av de beste LED-TV-ene de har.

[Hardware.no]: Er du på jakt etter en TV som gir deg en god kvalitetsfølelse, ser stilig ut og som leverer god bildekvalitet, er LED-TV-en Panasonic TX-L55DT50 en TV som absolutt bør være med blant alternativene.

TV-en har en slank og tynn aluminiumsramme som går rundt panelet, og en matchende fot i samme stil. Tykkelsen er kun et par centimeter, så denne skjermen vil absolutt ta seg fint ut på veggen. Det eneste som trekker litt ned på designen er den blanke overflaten på panelet, som kan gi litt uønskede refleksjoner.

Fjernkontrollen følger samme designen som vi har sett fra de fleste TV-er fra produsenten. Knappene er sentralt plassert, og den ligger greit i hånden. Vi syns det hadde vært litt mer gjennomført om Panasonic leverte en fjernkontroll i samme stil som TV-en. Plastfølelsen gjør at den føles litt billig, i forhold til resten.

Litt for få apper

Smart-TV-menyen.
Smart-TV-menyen.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Menyene til TV-en er veldig fine og oversiktlige, og smart-TV-løsningen er lett å navigere rundt i. Gode strømmingsløsninger er endelig på plass, slik at du kan se filmer, serier og sport. Det som er litt dårlig med smart-TV-løsningen til Panasonic, er selve utvalget på andre apper. Utvalget her er mye dårligere enn det for eksempel Samsung og LG stiller med.

Bør kalibreres

Uønskede refleksjoner i lyse omgivelser kan bli plagsomt.
Uønskede refleksjoner i lyse omgivelser kan bli plagsomt.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

TV-en har ikke den beste bildekvaliteten fra fabrikken, men etter kalibrering leverer den. Fargene er naturlige, og skarpheten upåklagelig. På materiale i høy kvalitet som fra Blu-ray og HD-kanaler er denne TV-en i sitt ess. I et helt mørkt rom plages den litt av lyslekkasjer som ødelegger sortnivået og dybden i bildet. I et veldig lyst rom kan refleksjoner i panelet ødelegge en god del, spesielt på mørke scener i filmer. Denne TV-en passer derfor best i et rom med litt dempet belysning.

Lydkvaliteten er oppe blant de beste, og vil være akseptabel til vanlig TV-titting for de aller fleste. For de som ser mye film eller spiller en del, vil et eksternt lydsystem være å anbefale.

En helt grei TV

Alt i alt er dette en LED-TV som leverer på mange områder. Fargene er gode, skarpheten upåklagelig og den henger flott med på bevegelse og panorering. Den får minus for det blanke panelet, at den ikke leveres med 3D-briller og at Smart-TV-løsningen henger etter de nærmeste konkurrentene. Har du en normalt belyst stue, og ikke bryr deg så mye om 3D og smart-TV-funksjonene, er dette en TV som vi kan anbefale. Men siden den mangler det lille ekstra, så når den desverre ikke helt opp til å få anbefalt-stemplet fra oss.+ Flott bildekvalitet
+ Stilig design og god byggekvalitet
+ God lydkvalitet
+ Bred innsynsvinkel


- Refleksjoner i panelet
- Mangelfull Smart-TV-løsning
- Mangler 3D-briller i esken

Finn beste pris på Panasonic TX-L55DT50 i Prissøk.

Alternativer

For en tusenlapp mer får du design-TV-en Samsung UE55ES8005, som ligger på samme nivå i bildekvalitet, men har en langt større og funksjonell smart-TV-løsning.

Et annet godt alternativ er den rimeligere Sony KDL-55HX855. Denne konkurrerer på bildekvalitet, kvalitetsfølelse og design til en god pris.

Les også: Disse TV-ene bør du kjøpe til jul

Panasonic Viera TX-L55DT50Y   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen