Panasonic tar grep med G5

Panasonic tar grep med G5

Ny modell i G-serien.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Panasonic har hatt et lite kameradryss i dag, og blant nyhetene er et nytt systemkamera i G-serien. Panasonic LUMIX DMC-G5 er forbedret i forhold til forgjengeren Panasonic LUMIX DMC-G3 på en rekke punkter, men det er kanskje det nye designet som i første omgang tiltrekker seg oppmerksomhet.

Panasonic LUMIX DMC-G5.
Panasonic LUMIX DMC-G5.

Les også: Panasonics nye hjertebarn

Da Panasonic lanserte G3 var et av hovedpunktene at kameraet var det minste systemkamera på markedet med innebygd søker. For å få til dette var grepet vesentlig mindre enn hva som var tilfelle på Panasonic DMC-G2. Med G5 har Panasonic gått bort fra dette, og heller gitt kameraet et skikkelig grep. Designmessig er nykommeren mye likere Panasonics FZ-modeller, som er entusiastmodellene i kompaktkameraklassen. Panasonic slapp også en ny modell i denne serien i dag, og designmessig er den nye Panasonic LUMIX FZ200 og Panasonic LUMIX DMC-G5 relativt like på flere punkter. Både baksiden og grepet er designet relativt likt. Grepet på G5 har blitt vesentlig større og er kledd i gummi, samtidig som at baksiden har fått en liten gummiflekk hvor tommelen kan hvile. Utløserknappen er flyttet fra toppen av kameraet og ut på grepet, som man kjenner igjen fra G2. På toppen har også G5 fått en ekstra kontrollspake, som kan brukes for å gjøre en rekke endringer av innstilinger.

I tillegg til det nye designet har Panasonic G5 fått en rekke nye forbedringer på innsiden. Blant nyhetene er en ny og forbedret LiveMOS bildebrikke med en oppløsning på 16 megapiklser. ISO-området strekker seg fra ISO 160 og opp til ISO 12800, som er et trinn høyere enn hva G3 kan tilby. I tillegg er videofunksjonene forbedret, der hvor G3 kunne by på videoopptak i FullHD med 25 eller 30 bilder per sekund som ble konvert til 50i (PAL) eller 60i (NTSC), kan G5 tilby videoopptak i FullHD med inntil 50 progressive bilder per sekund. Videoformatet er AVCHD, men man kan også filme i MP4 om man kan klare seg med 25 bilder per sekund i full oppløsning.

Les også: TEST: Panasonic LUMIX DMC-G3

Baksiden av Panasonic LUMIX DMC-G5.
Baksiden av Panasonic LUMIX DMC-G5.

Kameraet har også blitt litt raskere enn forgjengeren. G3 klarte fire bilder per sekund i full oppløsning, men i følge Panasonic skal G5 klare seks bilder per sekund. På baksiden av kameraet finner man den nå velkjente 7,6 cm (3 tommer) som er hengslet på venstre side, og som kan vris 180 grader ut, og 270 grader rundt slik at man skal kunne fotografere både i høye og lave vinkler mens man fortatt skal kunne komponere bildet med LCD-skjermen. Oppløsningen på skjermen er lik den man finner på Panasonic LUMIX DMC-GF5, og er på 920 000 bildepunkter. Den er også berøringsfølsom, slik at man kan gjøre de fleste endringer og kamerainnstillinger direkte på skjermen. G-serien skiller seg fra GF-serien ved å ha en elektronisk søker integrert, og denne er lik som på G3. Det vil si at den har 100 prosent søkerdekning og en oppløsning på 1 440 000 bildepunkter. Nytt er imidlertid et elektronisk vater i søkeren, slik at man kan holde horisonten i bildet rett.

Les også: Lyssterk normalzoom fra Panasonic

Panasonic har byttet ut det røde fargevalget fra G3, slik at G5 bare er tilgjengelig i fargene sort, hvitt og sølv. Pris og tilgjengelighet er foreløpig ukjent, men vi vil komme tilbake til dette så snart vi har fått informasjonen fra Panasonic. Vi kommer tilbake med en liten sniktitt av kameraet i løpet av uka, Are har vært i Budapest og prøvd nykommeren.

Kilde: Pressemelding fra Panasonic

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen