Panasonic slipper safarikamera
(Bilde: Are Thunes Samsonsen, Akam.no)

Panasonic slipper safarikamera

Superzoom med 600 mm f/2.8

For litt siden var Akams redaktør på tur til Budapest på invitasjon fra Panasonic, som ville vise frem sine sommerprodukter. Ett av disse var superzoomkameraet FZ200. Et superzoomkamera er et kamera med et ekstremt brennviddeomfang og dette kameraet plasserer seg godt inne i det segmentet.

Panasonic har utstyrt FZ200 med et Leica-objektiv med hele 24x zoom. Det går fra 25 mm i den vide enden til så mye som 600 mm i teleenden. For å hindre at man får uskarpe bilder på grunn av bevegelser, noe som er enkelt å få når man bruker supertele, har FZ200 fått bildestabilisering. I pressemeldingen skriver Panasonic at deres bildestabiliseringsteknologi, Power O.I.S., skal sørge for at du får skarpe og fine bilder uansett om du tar bilder av fugler eller av sport.

At FZ200 har fått største blender f/2.8 på vidvinkel regnet vi nesten med siden det er sånn på de tidligere modellene i serien. Det vi ikke hadde regnet med var at FZ200 faktisk har fått f/2.8 gjennom hele zoomområdet. Spesielt spennende er dette for kreative sjeler som vil isolere motivet i teleenden. Samtidig hjelper det også på lukkertiden, med lavere blendertall kan man oppnå kortere lukkertider. Noe annet som også hjelper på lukkertiden er at den 12 megapiksler store bildebrikken har fått ISO-verdier helt opp til 6400. I følge Panasonic skal bildeprosessoren "Venus Engine" i selve kameraet forhindre støy og uskarpheter som følge av høy ISO.

Baksiden av FZ200.
Baksiden av FZ200.

I presentasjonen av Panasonic Lumix FZ200 skrøyt de mye av den nye elektroniske søkeren sin. Den skal ha større oppløsning og være kjappere enn før, men når vi prøvde den ut ble vi litt småskuffet: Den var rett og slett i minste laget for en som er vant med en speilreflekssøker.

Som de aller fleste andre nye kompaktkameraer har også FZ200 fått videmodus. Største oppløsning det kan gjøre videoopptak i er 1920 x 1080 50p. Opptakene kan lagres i formatene AVCHD eller MP4, lyden kan taes opp i Dolby Digital. Om man heller ønsker å ta stillbilder i serie kan Panasonic Lumix FZ200 gjøre det også. Og der kan det gjøre det ganske bra også med hele 12 bilder per sekund, om man skal tro spesifikasjonene.

Rent størrelsesmessig kan vi sammenligne Panasonic Lumix FZ200 med FourThirds-kameraet Panasonic G5 med et objektiv (men ikke en 600 mm) påmontert.

Les også: TEST: Avanserte kompakter

To bilder tatt med Panasonic Lumix FZ200 som viser henholdsvis vidvinkelenden og teleenden. Vi gjør oppmerksom på at bildene er tatt med en preproduksjonsmodell og bildekvaliteten kan derfor være noe annet enn man opplever med det ferdige produktet. De er kun vist her for å vise zoomomfanget.

Vidvinkel (25 mm).
Vidvinkel (25 mm).Foto: Are Thunes Samsonsen, Akam.no
Tele (600 mm).
Tele (600 mm).Foto: Are Thunes Samsonsen, Akam.no

Pris og tilgjengelighet i Norge er dessverre ikke kjent ennå.

Kilde: Pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen