Panasonic slipper nytt videokamera

Panasonic slipper nytt videokamera

For deg som liker at ting går i slow motion.

Panasonic har annonsert et nytt videokamera, myntet på entusiast- og proffmarkedet. Kameraet byr på en rekke funksjoner og egenskaper man finner på dyre proffmodeller, som blant annet slow motion i fullHD.

Les også: TEST: Panasonic GX1

Panasonic AG-AC90 er utstyrt med en 3mos bakbelyst bildebrikke på 2,19 megapiklser, som er nok til å gi fullHD oppløsning på videoopptakene. Kameraet er utstyrt med 12x optisk zoom, som har en vidvinkel på 29,8 mm tilsvarende 35 mm formatet. På full tele blir dette 357,6 mm, så kameraet har et relativt stort brennviddeomfang. Blenderen er imidlertid enda mer imponerende, med blender F1.5 som største tilgjengelige blender på vidvinkel. I tillegg har objetkivet en optisk bildestabilisator som skal hjelpe fotografen å få jevne bilder uten rystelser.

Panasonic AG-AC90.
Panasonic AG-AC90.

Kameraet tilbyr en rekke forskjellige opptakshastigheter i forskjellige oppløsninger, blant annet 1080 (fullHD) med 60p, 60i, 30p og 24. I standardoppløsning 480 (SD) skyter kameraet 60i per sekund. Disse tallene gjelder 60 Hz NTSC, og skyter man i den europeiske standarden PAL er det disse tallene som er gjeldende: 1080 (fullHD) i 50p, 50i, 25p og standardoppløsning 576 (SD) 50i per sekund. Det er kanskje spesielt kameraets evne til å skyte 60/50 progressive bilder per sekund i full oppløsning som er mest interessant, da mange rimeligere kameramodeller ikke tilbyr dette i høyere oppløsning enn 720p.

Les også: SNIKTITT: Panasonic LUMIX DMC-LX7

AG-AC90 har manuelle hjul for blender, fokus og zoom, slik at man kan bruke for eksempel ekstern følgefokus om man vil fokusere manuelt. Det er også utganger fra kameraet slik at man kan styre disse funksjonene elektronisk. Videokameraet er også utstyrt med en 8,89 cm (3,5 tommer) stor LCD-skjerm, som har en oppløsning på 1 150 000 bildepunkter. Den kan i tillegg vippes 270 grader, en kjekk egenskap om man skal filme fra høye og lave vinkler. Vil man heller komponere bildet med en ekstern skjerm har kameraet blant annet en HDMI-utgang slik at man kan koble det til eksterne skjermer. Opptakene kan lagres på SD-kort, og kameraet er utstyrt med to porter slik at man enten kan velge å ta back up på det ene kortet om man er redd for å miste videofilene.

Les også: Panasonic byr på speilløs moro

Videokameraet er utstyrt med en integrert stereomikrofon, men om man foretrekker å bruke eksterne mikrofoner er AG-AC90 ustyrt med to XLR-innganger. Panasonic AG-AC90 vil bli tilgjengelig for slag i løpet av oktober, og har en veiledende pris på 1800 britiske pund. I dagens kurs er dette omtrent 16 800 norske kroner, men man må i tillegg legge på norske skatter og avgifter.

Kilde:
Lilygadget.com
www.electroiq.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen