SNIKTITT: Technics T700, Ottava Permium, Grand Class G30 Panasonic relanserer HiFi-merket Technics

Sniktitt Technics T700, Ottava Permium, Grand Class G30

(Bilde: Panasonic / Technics)

Panasonic relanserer HiFi-merket Technics

Slipper musikkserver, anlegg og spinndyre hodetelefoner til 12 000 kroner.

Tek.no/Berlin: Panasonic lanserte sin første OLED-TV med brask og bram, men det var ikke bare denne skjermen som vakte oppsikt under pressekonferansen. 

Selskapet meldte samtidig også at de vil blåse liv i HiFi-merket Technics, som for over tiår siden ble lagt på is. Riktignok kom de første komponentene allerede i fjor, i form av noen kostbare High End-produkter. Men nå utvides altså porteføljen. 

Hodetelefoner i eksklusiv innpakning 

Klokkene er laget i metall, og er på ingen måte noen lettvekter.
Klokkene er laget i metall, og er på ingen måte noen lettvekter. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

En av produktene som nå ser dagens lys er Technics EAH-T700, et par hodetelefoner for den kresne. Med andre ord er ikke dette akkurat noe for deg som er på jakt etter noe til en fornuftig pris. 

Hodetelefonene er nemlig laget i alt annet en plast; i stedet er det børstet metall og ekte skinn som står på menyen. I hånden merker vi fort at dette ikke er en lettvekter du jogger på tur med. Vi får ikke svar på nøyaktige hvor mye de veier, men de går helt klart inn i tungvektsklassen. 

Klokkene er lukkede, og samtidig er de toveis. Det betyr altså at i tillegg til et 50 millimeter stort hovedelement, er det også viet plass til en egen diskant for å heve lydkvaliteten. Frekvensområdet er oppgitt å være mellom 3 Hz og 100 kHz. 

Her kan vi se de to elementene.
Her kan vi se de to elementene. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ledningen virker meget robust.
Ledningen virker meget robust. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det første som slår oss er komforten du får av å ta de på deg. Her kan du justere bøylen både i omkrets, men også hvor langt frem eller tilbake bøylen skal være i forhold til selve klokkene. Denne løsningen har vi tidligere sett på Panasonics egne RP-HD10, bortsett fra at denne løsningen er langt mer robust. 

Lydkvaliteten er det lite å utsette på. Vi får dog ikke anledning til å teste med vår egen musikk, så vi må med andre ord ta til takke med demomaterialet som blir spilt av, som i dette tilfellet var Elton John. 

Likevel er det slående hvor oppløst og luftig lydbildet er. Selv om Shure SRH1540 er meget gode, mener vi bestemt at de må ta til takke med en klar andreplass i forhold til Technics sitt alternativ. Bassen er helt tørr og rapp, og trykker til der det trengs uten at den blir dominant. Mellomtonen og spesielt diskanten er også meget oppløst. 

Så lydkvaliteten er det lite å si noe på, men for de om lag 1200 euroene de kommer til å koste, altså antagelig minst 12 000 norske kroner før alt er betalt, burde jo kvaliteten være være nettopp meget god. 

Forsterker og musikkserver

Her ser du forsterkeren til venstre, og musikkserveren til høyre.
Her ser du forsterkeren til venstre, og musikkserveren til høyre. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Et annet produkt som kommer fra Technics er G30-serien. Denne består av to komponenter, en forsterker og en musikkserver. Her blir vi fortalt at de to komponentene kan både kjøpes separat, men også som en pakkeløsning. 

Begge produktene er 43 centimeter brede, og utførelsen er minimalistisk og stilren. Her er det overhode ikke stappet på så mange knapper som mulig, snarere tvert i mot er det kanskje litt for få for noen. 

Forsterkeren har en av- og på-knapp, volumhjul og inngangsvalg. Musikkserveren på sin side har kun av- og på-knappen i tillegg til Eject. Forsterkeren har et lite display med forholdsvis god oppløsning, og her får du stort sett det meste du trenger av informasjon. 

Musikkserveren kan kopiere CD-er for deg uten at kvaliteten blir dårlig. .
Musikkserveren kan kopiere CD-er for deg uten at kvaliteten blir dårlig. .

Forsterkeren yter 2 x 50 watt ved 8 ohm, og veier omlag 11 kilogram. Den kan forøvrig kobles mot hjemmenettverket ditt, i tillegg til å egen PC-inngang i form av en optisk port, samt mulighet for koaksial eller analog overføring. 

Musikkserveren er altså av samme størrelse som forsterkeren rent fysisk, og skal altså ta vare på favorittmusikken din. Serveren har også en egen CD-spiller, hvor vi får opplyst at du kan rippe musikken du har på CD-skiver over til maskinen uten noen form for komprimering. 

Musikken havner da på SSD-en Serveren har under panseret, men vi får ikke bekreftet kapasiteten på denne. Dog står det i pressemeldingen at denne kan skiftes ut, men det er ikke spesifisert hvor stor kapasitet den kan takle. Serveren kan kobles til hjemmenettverket ditt via blant annet kabel, og den har også USB 3.0-porter for raskere overføring av filer. 

Vi fikk en kort demonstrasjon, og rent lydmessig har anlegget noen klare likhetstrekk med hodetelefonene. Lydbildet er nøytralt, høyoppløst og luftig, og oppleves som veldig godt balansert. 

Vi fikk ikke vite prisen på komponentene, men direkte billig er det antageligvis ikke. I morgen skal vi ha et møte Panasonic på messen, og da får vi forhåpentligvis får vi vite mer om hva komponentene vil koste. 

Technics Ottava SC-C500

Technics Ottava gir fra seg mye lyd i forhold til størrelsen.
Technics Ottava gir fra seg mye lyd i forhold til størrelsen. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det siste produktet som står på menyen til Panasonic er et mindre kompakt-anlegg fra Technics. Igjen er designen nært beslektet med storebror G30, hvor minimalisme er et stikkord. 

Anlegget kommer med en forsterkerenhet som totalt skal yte rundt 100 watt. 

Enheten er også smart i den forstand at den også kan kobles til hjemmenettverket ditt, og samtidig støtter overføring av lyd fra telefonen din trådløst. 

Høyttalerne til anlegget er en slags avlang kube, og sammen med forsterkeren spiller de overraskende høyt og kontrollert. Test-eksemplarer vi får høre litt fra står plassert midt i messeområdet, og selv om det er mye skrik og skrål, og volumet i rommet som skal fylles er stort, klarer anlegget å beholde fatningen. 

Lydbildet er nokså gjenkjennelig, og dette er et anlegg vi forhåpentligvis få inn til test med tid og stunder. Igjen er ikke prisen kjent, men vi håper som sagt å få et bedre svar på dette i morgen. 

Blir 12 000 kroner vel mye for et par hodetelefoner?
Sjekk testen av en av våre favoritter, som koster under halvparten »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen