Panasonic oppgraderer Lumix DMC-G5 til Lumix DMC-G6

Panasonic oppgrader fjorårets modell

(Bilde: Foto: Panasonic/Istockphoto - Montasje: Akam)

Panasonic oppgraderer Lumix DMC-G5 til Lumix DMC-G6

Lumix DMC-G5 blir til Lumix DMC-G6 og får wifi og ny bildeprossessor i samme slengen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Onsdag slapp Panasonic mer enn bare kompaktkamera i entusiastklassen. I tillegg til Lumix DMC-LF1 kom også oppfølgeren til Lumix DMC-G5: Lumix DMC-G6.

Panasonic Lumix DMC-G6 er et speilløst systemkamera som er bygget rundt en 16,05 megapiksler Live MOS-bildebrikke og en nyutviklet versjon av Panasonics egen Venus Engine-bildeprosessor.

Panasonic Lumix DMC-G6 med blitsen oppe.
Panasonic Lumix DMC-G6 med blitsen oppe.Foto: Panasonic

Kombinasjonen av ny bildebrikke og bildeprosessor skal ifølge selskapet selv visstnok gi en bedre bildekvalitet på høy-ISO (ISO-området går fra ISO 160 til et utvidet nivå på ISO 25.600), et bedre autofokussystem og syv bilder i sekundet ved høyhastighets serieopptak.

Autofokusen har de modiene vi finner på andre kameraer i samme segment, blant annet ansiktsgjenkjenning og AF Tracking. Det siste er nyttig for fotografer som ønsker å ta bilder av motiver i bevegelse. I tillegg så har Panasonic noe som heter ”Low Light AF”. Dette skal, ikke overraskende, hjelpe til når man tar bilder i situasjoner i dårlig lys. Vi vet ikke hvordan dette fungerer i praksis, men ut i fra pressemeldingen virker det spennende.

Les også: Vi testet forgjengeren Panasonic Lumix DMC-G5

Siden Panasonic Lumix DMC-G6 er et speilløst kamera så har det heller ikke optisk søker. I stedet har det en elektronisk søker av OLED-typen. Oppløsningen er på 1.440.000 subpiksler, men søkerdekningen skal bare være tilnærmet 100%. Det er litt trist at Panasonic ikke makter å få til hele bildet, spesielt for de som vil komponere etter bildekantene. Kontrasten er oppgitt til å være 10.000:1.

Kameraets bakside.
Kameraets bakside.Foto: Panasonic

Om man er i en situasjon der man ikke ønsker å bruke søkeren, for eksempel om man skal ta bilder over hodet, så kan man benytte seg av den dreibare 3” store LCD-skjermen. Oppløsningen er oppgitt til å være på ca. 1.036.000 punkter og skal kunne dreies i 180 grader til siden og tiltes 270 grader opp og ned. Dessverre gir også denne skjermen oss bare tilnærmet 100% søkerdekning.

Skjermen er derimot en berøringssensitiv. Om den er kapasitiv vites ikke, men det er tydelig at flere og flere produsenter beveger seg inn på dette området. Ved å berøre skjermen skal man kunne velge hvor man vil fokusere. Dette skal ifølge Panasonic fungere selv om man har søkeren skrudd på.

Les også: Mye nytt i Panasonic Lumix DMC-GF6 også.

En nyhet i denne serien av kameraer er WIFI-kompatibilitet. Den fungerer på samme måte som for eksempel hos Panasonic Lumix DMC-LF1. Ved å benytte seg av den såkalte NFC-teknologien (Near Field Communication) skal man enkelt kunne koble opp kameraet mot smarttelefon eller nettbrett. Ja, sett at nettbrettet eller smarttelefonen har Panasonics egen applikasjon installert. Per nå finnes denne kun til iOS og Android, og selv om majoriteten har nettbrett/smarttelefon med disse systemene kan det jo tenkes at Windows-brukere føler seg litt snytt.

Med LCD-skjermen på snei.
Med LCD-skjermen på snei.Foto: Panasonic

Det er dog ikke sånn at man kun kan bruke NFC for å koble seg opp trådløst, men ut i fra pressemeldingen å tolke er det nok det mest konstruktive. Med denne tilkoblingen kan man fjernstyre kameraet og overføre bilder til nettbrett eller smarttelefon og videre ut på sosiale medier – det er jo sånn som ungdommen liker, og noe de voksne også nok vil sette pris på.

Les også: Amobil: Dette er NFC

Panasonic Lumix DMC-G6 har selvfølgelig muligheter for videoopptak. Noe annet ville nesten vært skandaløst. For hvilke moderne systemkameraer er det som kommer uten en sånn funksjon nå?  G6 gjør videoopptak i en maksimal oppløsning på 1920 x 1080 i henholdsvis 60p og 50p. Filene blir lagret i AVHCD Progressive (MPEG-4 / H.264)-format.

Panasonic Lumix DMC-G6 skal være tilgjengelig i butikkene i mai. Det vil bli solgt som eget kamerahus eller i et utvalg av forskjellige kit. Prisene er ennå ikke fastsatt.

Kilde: pressemelding

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen