Panasonic med en råtass av en kameramobil
(Bilde: Panasonic / Shutterstock)

Panasonic med en råtass av en kameramobil

Fullstappet med teknologi som burde gi gode resultater.

Per i dag er Nokia Lumia 1020 kongen på haugen blant mobiltelefonene når det kommer til å ta gode bilder. Nå ser det ut til at Panasonic har tenkt å gi Nokia kamp om beinet. De lanserer nemlig en mobiltelefon hvor nettopp kameradelen er blitt viet mye oppmerksomhet, melder Connect

Ikke helt uventet inneholder den nye modellen fra Panasonic optikk fra Leica, som i kameraverden er kjent for å tilby produkter av høy kvalitet. Likevel er det mer enn bare optikken på mobilen som er god. 

Har en avansert bildesensor til mobil å være

Panasonic Lumix DMC-CM1.
Panasonic Lumix DMC-CM1.Foto: Panasonic

Til å fange opp bildene du tar har den nye mobilen fra Panasonic, Lumix DMC-CM1, tatt i bruk en CMOS-sensor som er én tomme stor. Dette er samme størrelse på brikken som vi finner i gode kompaktkameraer som for eksempel Sony RX100, Til forskjell er det vanligste alternativet i dagens mobiltelefoner en sensor som er en tredjedel av størrelsen til DMC-CM1. 

Når det kommer til oppløsningen på bildene må den nye modellen se seg knust av Nokias Lumia 1020, som kan friste med 41 megapiksler. Panasonic Lumix DMC-CM1 har på sin side en oppløsning på maksimalt 20 megapiksler, men oppløsning alene er ikke nødvendigvis synonymt med god bildekvalitet. 

Kvalitetsprodusent står for optikken til mobilen

Panasonic Lumix DMC-CM1 .
Panasonic Lumix DMC-CM1 .Foto: Panasonic

Det er som nevnt Leica som står bak optikken i den nye kameramobilen fra Panasonic, og kan med det by på en blenderåpning på F2,8. I praksis betyr det at du antageligvis kan ta gode bilder selv ved dårlige lysforhold. Brennvidden på sin side tilsvarer 28 millimeter på et fullformatkamera. 

Foruten fokus på stillbilder kan mobilen også filme med 4K-oppløsning. Dog vet vi lite om hvor mange bilder i sekundet den klarer ved denne oppløsningen. Utenom dette kan du boltre deg innenfor et ISO-område fra 100 til 25600 ISO, samt at du kan lagre bildene dine som råfiler (Raw). 

Som de fleste andre smartmobiler har Panasonics nyeste telefon også et frontkamera. Dette brukes ofte til videosamtaler, eller i sammenhenger der du trenger å se på skjermen mens du tar en såkalt «selfie». Dette kameraet er på mer beskjedne 1,1 megapiksler. 

Har mer å by på under panseret 

Selv om Panasonic virker å ha fokusert mye på kameradelen på sin nye mobiltelefon, er fortsatt resten av telefonen også interessant. Blant annet får du en firekjerners prosessor i form av en Qualcomm Snapdragon S801, som skulle bety at telefonen har mer enn nok krefter til å håndtere de fleste arbeidsoppgaver. 

Skal du ta mye bilder med 20 megapikslers oppløsning, og kanskje i tillegg lagre de som råfiler, kan den innebygde lagringsplassen på 16 gigabyte (GB) bli i snaueste laget. Blir det trangt om plassen så har telefonen støtte for å supplere med et minnekort, og takler kort med inntil 128 GB kapasitet. 

Skjermen på telefonen er 4,7 tommer stor, og kan friste med en oppløsning på full HD. Det betyr at skjermen er like stor som Apples nyeste iPhone 6, men Panasonics alternativ byr på en høyere oppløsning, og dermed høyere punkttetthet. Til å gi telefonen strøm har Panasonic gitt Lumix DMC-CM1 et batteri med en kapasitet på 2600 mAh. 

Om Lumix DMC-CM1 blir å finne her på berget, og hva den eventuelt vil koste, er ennå ukjent. Skulle den dog dukke opp i norske butikkhyller, kan du sette opp et prisvarsel nedenfor. Da sender vi deg en e-post så fort den er på lager, og ikke minst hvem som tilbyr deg den beste prisen. 

Mange mobiltelefoner kan ta opp video
Denne telefonen er best til å ta opp konserter med »

(Kilde: Connect)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen