Test Panasonic Lumix DMC-LX7

Supert kompaktkamera

LX7 har bedre lysstyrke, vidvinkel og bildekvalitet enn forgjengerne.

[Akam.no]: Panasonics LX-serie har vært blant de mest avanserte kompaktkameraene siden LX1 kom i 2005. Bra vidvinkel, bra lystryke og bildebrikke som støtter flere formater enn 4:3 har vært typisk for kameraene. LX7 bygger videre på dette og har en 24-90mm ekvivalent zoom og F1.4 som største blender. Det er en hel blender bedre enn forrige generasjon og det er bare Samsung EX2F som matcher LX7 på lysstyrke.

I tillegg til forbedret objektiv er bildebrikken også byttet ut, noe som gir både raskere seriebilder, bedre videomodus og bedre bildekvalitet på høy ISO i forhold til LX5. LX7 er imidlertid ikke revolusjonerende bra på høy ISO, Canons S100 som Akam testet for et års tid siden beholder minst like mye detaljer og farger som LX7 når ISO økes og Sony RX100 er klart bedre, men ingen av disse har like bra lysstyrke.

Sitter godt i hånden

Ergonomien er rimelig bra for et kamera i denne størrelsen med et lite grep på forsiden for at kameraet skal sitte bedre i hånden. LX7 er laget i metall så overflaten er ganske glatt med unntak av grepet og et område på baksiden som er belagt med et ruglete materiale.

Brukergrensesnittet er bra med gode menyer og mange funksjoner direkte tilgjengelige på egne knapper og ratt. Blenderringen på objektivet er en nyhet i forhold til LX5 og gjør blenderprioritet automatikk og manuell eksponering veldig enkle i bruk.

Video i full HD

LX7 har blitssko, men ikke innebygd søker. En meget bra elektronisk søker kan leveres som ekstrautstyr. Stereo mikrofoner er på plass for video og LX7 støtter Full HD med 60 bilder i sekundet.

For stillbilder har LX7 alt fra manuell til full auto og motivprogram. Bildeformat velges med en bryter på objektivet og bildene lagres i JPG og/eller RAW-format. L X7 har bra fokushastighet, bra seriebildefunksjon og generelt rask respons på menyer og knapper.

Et av de mest interessante kameraene

LX-serien var sammen med Canons G-serie og noen slengere fra Ricoh så og si enerådende i entusiastklassen for noen år siden. I dag er konkurransen mye hardere og det er mange gode modeller. LX7 holder imidlertid fortsatt stand som en av de mest interessante modellene og er et kamera vi kan anbefale, spesielt for de som vil ha bra vidvinkel. Argumenter for LX7 er 24mm vidvinkel, multiformat bildebrikke, god lysstyrke og mulighet for søker. Det er ikke så mye negativt å si, men zoomområdet passer ikke for alle og flere konkurrenter har vridbar skjerm.

Fysisk:


Praktisk bruk:


Optikk:


Bildekvalitet:


Valuta for pengene

Prisene ble sjekket i september 2012 og da lå LX7 på knappe 4400 kroner. Det er dyrere enn de fleste konkurrentene, men LX7 er også helt nytt mens flere av alternativene er et år gamle eller mer. Totalt sett virker prisen grei.

Styrker og svakheter

 
  24mm vidvinkel, multiformat sensor
  Litt lite tele
 
  Bra lysstyrke i hele zoomområdet
  Søker er dyrt ekstratustyr
 
  Rask og sikker autofokus
  Skjermen kan ikke vris eller vippes
 
  Bra seriebildefunksjon
  Noen knapper har utydelige symboler
 
  1080P60 video      
 
  Manuell eksponering i videomodus     
 
  Mulighet for elektronisk søker
    

Passer for:

 • Brukere som trenger kompakt entusiastkamera
 • Brukere som trenger kompakt kamera med god lysstyrke
 • Brukere som trenger 24mm vidvinkel (og multiformat bildebrikke)

Passer ikke for:

 • Brukere som trenger stort zoomområde og mye tele
 • Brukere som trenger fleksibiliteten til et systemkamera

Vil du vite mer?
Les hele testen av Panasonic Lumix DMC-LX7 på Akam.no »

Alternativer

Størrelsesmessig ligger LX7 midt i feltet med avanserte kompaktkameraer. Det er ikke mindre enn at det til en viss grad konkurrerer de med de minste systemkameraene med et objektiv med fast brennvidde, men her konsentrerer vi oss om alternativ i samme klasse, altså kompaktkameraer med et fastmontert zoomobjektiv.

Merk at denne listen er laget før Photokina 2012 hvor mange oppgraderinger og nye modeller er forventet.

 • Canon S100: Klassens minste kamera, har ikke mulighet for ekstern blits eller søker. 5x zoom med bra lysstyrke på vidvinkel, dårlig på full tele. Fordeler er først og fremst størrelse og vekt.
 • Canon G12: Større og tyngre modell med bedre ergonomi, vridbar skjerm og innebygd optisk søker. Dårligere lysstyrke en LX7, men også mer tele. Kan bruke Canons blitser som kan være en fordel for de som allerede har speilrefleks fra Canon.
 • Canon G1 X: Ligner mye på G12, men ennå større og på mange måter over i en annen klasse. Mye større bildebrikke og bedre bildekvalitet.
 • Fujifilm X10: Innebygd optisk søker, litt annet zoomområde og litt dårligere lysstyrke. Objektivet stikker noe mer ut når kameraet er skrudd av.
 • Olympus XZ-1: Ligner mye på LX7, men mindre vidvinkel, mer tele og noe dårligere lysstyrke. Kan ustyres med elektronisk søker. Fjorårsmodell, men fortsatt et meget bra kamera.
 • Nikon P7700: Større zoomområde, dårligere (men OK) lysstyrke, ingen mulighet for elektronisk søker. Vridbar skjerm og mulighet for bruk av Nikon-blitser.
 • Panasonic LX5 : Forgjengeren til LX7, fortsatt i butikkene høsten 2012 og fortsatt et bra kamera. Bra kjøp hvis prisen er riktig.
 • Samsung EX2F: Eneste konkurrent med like bra lysstyrke på vidvinkel, litt dårligere på tele og litt mindre zoomområde. Vridbar skjerm og mulighet for ekstern søker. WiFi.
 • Sony RX100: Tre ganger så stor bildebrikke, bedre på høy ISO og høyere oppløsning, men dårligere lysstyrke, mindre zoomområde og ingen mulighet for ekstern blits eller søker. Mindre og lettere enn LX7.

 

Panasonic Lumix DMC-LX7   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen