(Bilde: Panasonic)

Panasonic legger plasma-TV-en død

Japanerene skal ha det travelt med å begrave teknologien.

Plasmaproduksjonen til den Japanske TV-produsenten Panasonic har lenge hengt i en tynn tråd. Vi må helt tilbake til i vinter for å finne de første ryktene om at paneltypen er i ferd med å fases ut av deres sortiment. Etter mye frem og tilbake ble det i våres svært tydelig hvilken vei det gikk, men nå er det altså helt tydelig at plasmapanelene ikke bare skal fases ut – de skal fases ut raskt.

Det er den anerkjente japanske forretningsavisen Nikkei som kan melde om at plasmaproduksjonen går mot en raskere død enn først antatt. Panasonic skal nemlig allerede ha stoppet utviklingen denne paneltypen, og produksjonene skal nå sin endelige stans innen utgangen av finansåret, som betyr mars 2014.

Med tiden har produksjonen blitt mindre og mindre lønnsom for Panasonic, som skal ha tapt over 750 milliarder yen bare i finansåret 2012.

Like nødvendig som naturlig

Panasonic planlegger å selge sine plasma-TV-er til lagrene går tomme, og det spekuleres i at fabrikkene hvor panelene blir produsert vil bli solgt unna for å dekke noe av selskapets tap.

I 2012 stod salget av TV-er med plasmapanel for skarve 6 prosent av de globale TV-leveransene.

Visepresidenten i Panasonics panelavdeling, Kiyoshi Okamoto, kunne tilbake i april bekrefte at utviklingsavdelingen var i ferd med å bytte over til forskning på OLED-teknologien. Med OLED-paneler kan de som kjent by på slankere TV-er og et skarpere bilde enn hva de kan med plasma-panelene.

Videre har Panasonics relativt nyinnsatte president Kazuhiro Tsuga, advart om at alle selskapets divisjoner fra nå av vil møte strengere krav til lønnsomhet. De som ikke klarer å gjøre om tap til profitt innen tre år vil stå i fare for å bli lagt ned. 

Selskapet gir seg med plasmapaneler, men dette betyr høyere fart på andre områder:
Panasonics vidunder-TV med 4K-OLED-panel kan komme allerede i år »

(Kilder: Reuters via Engadget)

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen