(Bilde: Panasonic/Istockphoto - Montasje: Akam.no)

Panasonic lanserer nytt systemkamera

Lumix GX7 skal ta fotografen tilbake til tidligere fototradisjoner.

Ryktene om et nytt Panasonic-kamera har surret gjennom vinrankene en stund, og i dag ble det offentliggjort. Kameraet som er lansert er Panasonic Lumix DMC-GX7; et speilløst systemkamera med micro four thirds-fatning.

Panasonic Lumix DMC-GX7.
Panasonic Lumix DMC-GX7.Foto: Panasonic

Det første som slår oss med DMC-GX7 er utformingen. Flere av Panasonics konkurrenter har kameraer med retro-design, og nå gjør de det også. Her virker det dog som GX7 har blitt trukket enda et steg nærmere gamledager. De har rett og slett utstyrt GX7 med en vippbar elektronisk søker. Den kan vippes 90 grader, og gir fotografen mulighet til å se ned gjennom den. Omtrent som toppsøkeren på et gammelt mellomformatkamera.

Ny design, ny teknologi

Ikke bare er designen ny, det er teknologien under skallet også. Bildet blir tatt på en nyutviklet 16 megapiksler Digital Live MOS Sensor, og behandlet i Panasonics egen bildeprosessor - en såkalt Venus Engine. Dette skal gi GX7 kalibrerte ISO-verdier fra ISO 200 til ISO 25.600.

Venus Engine og ny bildebrikke skal også bidra til bedre autofokus i situasjoner med lite lys. Her påstår selskapet selv at det skal være følsomt helt ned til -4 EV, noe som må sies å være veldig bra om det stemmer.

GX7s bakside med skjermen.
GX7s bakside med skjermen.Foto: Panasonic

I tillegg til vippbar søker er Panasonic Lumix DMC-GX7 også utstyrt med en 3" LCD-skjerm. Oppløsningen er oppgitt til 1 040 000 punkter og den er berøringsfølsom. Som tidligere modeller har også denne modellen dreibar skjerm. At skjermen er berøringsfølsom gjør også at den kan brukes til å fokusere. Ifølge pressemeldingen vil man også kunne velge om man vil kun fokusere eller kun ta bilde når man tar på skjermen, eller begge deler samtidig om man ønsker det.

Trådløs tilkobling og bildestabilisering

En annen nyvinning er en som overrasket oss litt. Kameraet har nemlig fått innebygget optisk bildestabilisator. Dette betyr at man kan få bildestabilisering med objektiver som ikke har dette innebygget.

GX7 med søkeren ute.
GX7 med søkeren ute.Foto: Panasonic

For å holde tritt med utviklingen så har Panasonic selvsagt utstyrt GX7 med trådløse tilkoblingsmuligheter. Som flere andre kameraprodusenter har også Panasonic kastet seg på Near Field Communication (NFC)-bølgen. Denne teknologien gjør det mulig å legge kamaeraet inntil et nettbrett eller smarttelefon som har støtte for NFC, for så å hente ut eller kontrollere kameraet med nevnte smarttelefon eller nettbrett.

Les også: Slik fungerer mobilbetaling med NFC (amobil.no)

Video er selvfølgelig også mulig med GX7, noe annet ville nesten vært skandaløst. Kameraet skal kunne gjøre videoopptak i Full HD 1920 x 1080 50p i AVCHD Progressive og MP4 med stereolyd.

Panasonic DMC-GX7 kommer i både sort og sølv, enten som enkeltstående kamerahus eller i to ulike kit-pakker. Den ene pakken har Panasonic Lumix G X Vario PZ 14 - 42 mm f/3.5 - 5.6 OIS pancake som kit, mens den andre kommer med det nye LUMIX G 20 mm f/1.7 Ⅱ ASPH. Produktene blir tilgjengelige i september, prisene er foreløpig ikke fastsatt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen