Panasonic lanserer nytt kitobjektiv
(Bilde: Montasje: Panasonic/iStock)

Panasonic lanserer nytt kitobjektiv

MicroFourThirds blir enda større

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Under CP+ kunne Panasonic melde om sitt nye zoomobjektiv i mFT-familien, kalt Lumix G Vario 14-42mm F3.5-5.6 II ASPH Mega OIS. Dette blir oppfølgeren til kitobjektivet med samme brennvidde og lysstyrke som kom i 2010. Blant forbedringene er fokuseringsavstanden som nå er på 20 cm - mot 30 cm tidligere.

Som produktnavnet tilsier vil objektivet ha bildestabilisator, som produsenten kaller Mega OIS. Dette er imidlertid ikke en like god stabilisator som Power OIS, som sitter i Panasonics dyrere modeller. Lumix 14-42mm F3.5-5.6 II har syv blenderlameller og en filterdiameterer på 46 mm. Siden bildebrikken på mFT-kameraer er en fjerdedel av en fullformatsbrikke vil brennvidden tilsvare 28 - 84 mm.

Lumix G Vario 14-42mm F3.5-5.6 II ASPH Mega OIS
Lumix G Vario 14-42mm F3.5-5.6 II ASPH Mega OISFoto: Panasonic

Objektivet består av 9 linseelementer i 8 grupper, hvorav to linser er av den asfæriske typen. De asfæriske linsene gjør at objektivet kan være mer kompakt uten at det går ut over bildekvaliteten. En annen forbedring fra forgjengeren er nemlig den fysiske størrelsen. Mens den gamle modellen veide 165 gram og var 6,3 cm langt er Lumix 14-42mm F3.5-5.6 II kun 110 gram tungt og 4,9 cm langt.

Det vil bli mulig å få objektivet til de speilløse modellene Lumix DMC-G5 og DMC-GF5, og det vil komme i fargene sølv og svart. Når det blir tilgjengelig på markedet og hva det vil koste er foreløpig ukjent.

Les også: Ultrazoom for mFT

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen