Panasonic Toughbook 20.
Panasonic Toughbook 20. (Foto: Panasonic)

Panasonic har sluppet en ny nettbrett-PC som tåler «alt»

Toughbook 20 kommer med forbedret innmat og heftig batteritid.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Toughbook er navnet på de bærbare PC-ene fra Panasonic som er designet for å tåle en skikkelig trøkk. Nå har de avduket en ny modell i denne serien av hardføre råtasser, nemlig en ny utgave av deres eksisterende Toughbook 20.

Nye Toughbook 20 er som tidligere en hybrid-modell, som betyr at den har avtakbar nettbrett-del, med en 10,1-tommers full HD-skjerm. Når det gjelder innmaten har den imidlertid fått et solid løft.

Modellen skilter nå med en prosessor av typen Intel Core i5-7Y57, opptil 16 GB minne og en SSD på opptil 512 GB. Den kommer med en SSD på 256 GB som standard, som er dobbelt så mye som på den forrige utgaven.

God batteritid – med ekstra batteri

  Foto: Panasonic

Den normale batteritiden ligger på 8,5 timer, men det spesielle med Toughbook er at de kommer med et valgfritt tilleggsbatteri som gir en varighet på ganske respektable 17 timer.

Som med andre Toughbook-modeller er det altså de hardføre egenskapene som står i sentrum, som som tidligere har nye Toughbook 20 begge de to sertifiseringene MIL-STD-810G og MIL-STD-461F. Førstnevnte innebærer at den tåler ekstreme temperaturer, kraftige støt, fall fra 1,5 meter, vibrasjoner, luftfuktighet, «eksplosive» omgivelser og såkalt termisk sjokk, som betyr plutselige og kraftige endringer i temperaturer.

MIL-STD-461F-sertifiseringen innebærer at maskinen er beskyttet mot høy grad av elektromagnetisk interferens. I tillegg har maskinen også IP65-godkjennelsen, som betyr at den tåler kraftig vannsprut, dog riktignok ikke nedsenkning i vann, og at den er sand- og støvsikker.

Vekten ligger på 1,76 kilogram, så maskinen er en del tyngre enn «vanlige», bærbare PC-er. Ikke minst er den mye dyrere også, med en amerikansk startpris på 3100 dollar. Norsk pris og tilgjengelig er ikke kjent ennå.

Microsofts bærbare er betydelig rimeligere: Nå har Surface Laptop kommet i en ny og billigere utgave »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen