Panasonic byr på speilløs moro

Panasonic byr på speilløs moro

Panasonic GF5 er jevnt over forbedret fra forgjengeren.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Panasonic har lansert oppfølgeren til sitt speilløse microFourThirds-kamera DMC-GF3. De hopper over et trinn og kaller nyheten for DMC-GF5.

Forskjellene mellom GF5 og forløperen er såvidt vi kan se ikke drastisk store, men det virker som Panasonic har gjort GF5 litt bedre på mange områder.

Her er de viktigste forskjellene (GF3 i parentes):

 • Nyutviklet bildebrikke
 • Høyeste ISO-verdi er nå 12800 (mot 6400)
 • Videoopptak i MP4 eller AVCHD (kun mulighet til å velge AVCHD))
 • Tre tommer stor skjerm med 920.000 punkter (mot 460.000 punkter)
 • Ny motivvelger (Ikke i GF3)
 • 14 kreative filtre (mot seks)
 • Redesignet håndgrep med mer gummi
  • Den såkalte scenevelgeren i DMC-GF5 består av 23 forskjellige motiver, hvor du skal velge det bildet som ligner mest på den situasjonen du er oppe i. Derfra optimaliserer GF5 innstillinger og gjør nesten jobben for deg. Du trenger bare å trykke ned utløseren eller trykke på skjermen. Skjermen er nemlig som GF3 berøringssensitiv, men ifølge Panasonic skal det være enda lettere å betjene kameraet via skjermen enn før.

   Skal du ta bilde av en person som beveger seg? Trykker du der hvor mennesket er plassert på skjermen vil kameraet låse fokus. Flytter personen seg følger fokus etter. Autofokusen skal under ideelle forhold låse fokus så raskt som 0,09 sekunder, og som i de fleste speilløse kameraer er typen autofokus kontrast-basert.

   Av øvrige spesifikasjoner tar GF5 fire bilder i sekundet på full oppløsning, og den har fortsatt innebygget blits, i likhet med GF3. Panasonic har valgt denne løsningen, og har ikke inkludert noen tilbehørsport til elektronisk søker. I kameraet er utstyrt med en nyutviklet 12,1 megapiksels LiveMOS-bildebrikke. GF5 har en dedikert videoknapp, og det kan ta opp video i fullHD med 60i, i inntil 29 minutter og 59 sekunder.

   Kameraet kan kjøpes sammen med Panasonics sammenleggbare standardzoom 14-42 mm, eller storebror Lumix G X Vario PZ med samme brennvidde. DMC-GF5 kan kjøpes i enten svart, hvitt eller rødt, og den kommer etter planen i juni. Prisene i Norge er ennå ikke fastsatt, men i USA er veiledende pris for GF5 med standardzoomen 3400 kr ($599), mens det for den dyreste zoomen blir rundt 4300 kr ($749).

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen