Panasonic annonserer Lumix DMC-LX7

Panasonic annonserer LX7

Panasonic annonserer Lumix DMC-LX7

–En modell for feinschmeckere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Panasonic har med sin LX-serie gitt oss flere svært gode kompaktkameraer som har kunnet skilte med blant annet god vidvinkel og svært god lysstyrke, samt andre mer avanserte funksjoner som muligheten for forskjellig bildeutsnitt, der kamera bruker ulike deler av bildebrikken fremfor å beskjære. Nå får Panasonic LX5 en oppfølger, og her er nesten alt forbedret.


Forgjengeren hadde et zoom-område tilsvarende 24-90mm på fullformat med lysstyrke f/2 ved vidvinkel og f/3.3 i tele-enden. Panasonic LX7 får det samme zoom-området, men med en svært spennende forbedring av det allerede lyssterke objektivet: Lysinntaket er forbedret med et helt trinn over hele zoom-området hvilket gir en blender på f/1.4 ved 24mm og f/2.3 ved 90mm. De som liker å fotografere med lange lukkertider har også noe å glede seg til, da kameraet har fått et innebygd ND-filter. Hvor sterkt dette er, vet vi ikke.

Bildebrikken er endret fra CCD hos LX5, til MOS hos LX7 og her ligger noen usynlige forbedringer som for eksempel lavere strømforbruk. Oppløsningen er så godt som lik, 10.1 MP. Lysfølsomheten er økt med 1.5 dB, og dette skal gi bedre kvalitet ved bruk av både lave og høye ISO-verdier. ISO-verdien kan stilles fra 80 til 12800. Om de høyeste verdiene gir en reduksjon i oppløsning som tidligere, vet vi dessverre ikke. Den optiske bildestabilisatoren er også oppdatert, og gjør det enda lettere å unngå uskarpe bilder ved fotografering på frihånd når lengre lukkertider er nødvendig.

Godsakene stopper ikke her: Det nye objektivet, "Leica DC Vario-Summilux" har fått en manuell blenderring i kjent Leica-stil, med hvit gravering av blenderverdiene i hele trinn.
Panasonic LX7 kan filme i full HD, med 50 bilder per sekund - progressivt. Hvis dette stemmer er det ganske imponerende, da selv ikke de aller fleste nyeste (og dyreste) speilreflekskameraene kan gjøre det samme. Videoklippene lagres i enten AVCHD eller MP4.

Kameraet ventes i butikkene i august. Prisen er ennå ikke fastsatt

Oppdatering:
Vi har fått mer og ny informasjon om LX7. Brikkestørrelsen blir 1/1.7 tommer stor, og tilsvarer dermed en ørliten nedgang siden LX5. Video kan i AVCHD-format filmes i 50p/60p avhengig av om du velger NTSC eller PAL. Velger du MP4 som opptaksformat er 30p maks. Ønsker du video i slow motion kan du med filme med opptil 120 bilder/sek.
LX7 får mulighet for å ta timelapse-bilder uten ekstrautstyr. Maksimalt antall bilder per sekund i full oppløsning er 11, - men ønsker du kontinuerlig autofokus må du nøye deg med 5.

Les også: Samsung først ute med f/1.4: Ser lyset bedre enn de fleste

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen