Palms nye Treo får 3G

Ryktene har lenge svirret omkring en ny Treo-modell fra Palm, godt hjulpet av det som skulle være spionbilder av operatøren Sprints lanseringskalender og Palms egne dokumenter.

I går ble ryktene bekreftet, og Palm kommer nå med en arvtaker til Treo 650, nemlig 700p.

Designmessig er 700p så godt som identisk med Treos modell 700w, som ble lansert i september i fjor.

700w med Palm OS
Samtidig som 700p skal ta over arven etter Treo 650, er den nye modellen også kort fortalt en Palm OS-utgave av 700w, som kjører Windows Mobile som operativsystem. Da 700w kom ut, var mange Palm-fans bekymret for at Palm hadde droppet sitt eget operativsystem til fordel for Windows Mobile. Selskapet gikk imidlertid ut og benektet at 700w betydde slutten for Palm OS, og ga samtidig næring til ryktet om at de også ville lansere en 700-modell med Palm OS.

Og ryktene fikk altså rett. 700p kjører versjon 5.4.9 av Palm OS, og skal være Palms aller første 3G-telefon. Modellen har støtte for nettstandarden CDMA, som er Nord-Amerikas svar på det europeiske GSM-nettet. Palms nye håndholdte har også støtte for Ev-Do, som kan sammenliknes med GPRS og EDGE, og tilbyr hastigheter på opp til 2,4 Mbps. Det modellen ikke har støtte for, er Wi-Fi.

Den trykkfølsomme skjermen til 700p er tilnærmet lik den hos forgjengeren, Treo 650, med en oppløsning på 320 x 320 piksler og en fargedybde på 65 000 farger. Til sammenlikning kan 700w kun vise til en skjermoppløsning på 240 x 240 piksler.

Selv om Palms produkter hovedsaklig er rettet mot bedriftsmarkedet, har det amerikanske selskapet greid å klemme inn et 1,3 megapiksels kamera i 700p. Du kan lagre bilder og andre filer i telefonens 60 MB store minne. Er dette for lite, har du mulighet til å utvide minnet ved hjelp av MMC- eller SD-minnekort.

Kompis på kontoret
Ellers har modellen støtte for blåtann versjon 1.2, egen e-postklient, nettleser, mediespiller og mulighet for å redigere Word- og Exel-dokumenter.

Treo 700p er drøye 11 cm høy, 5,3 centimeter bred og 2,3 centimeter tykk. Vektnålen stopper på lubne 180 gram.

Foreløpig er det bare amerikanerne som har muligheten til nærkontakt med Treos 700p. Modellen lanseres nemlig eksklusivt gjennom operatøren Sprint i USA. Palm har hittil ikke gitt noen signaler om at det planlegges en GSM-versjon av 700p for det Europeiske markedet.

Du kan lese mer om Treos 700w-modell i saken "Windows-Treo fra Palm". Da 700w kom i salg, ble modellen regelrett slaktet av Wall Street Journal. Dette kan du lese mer om i saken "Treo 700w får slakt".

(Kilde: Mobile Gazette, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen