PalmOne lanserer Lifedrive

PalmOne kunne i dag vise frem LifeDrive. Den nye enheten markerer et skritt i ny retning for selskapet, som i dag er verdens nest største produsent av PDA-er. Dette skal nemlig ikke være noen PDA.

Så hva er egentlig LifeDrive? I følge selskapet selv er dette en "mobile manager", som skal hjelpe deg å holde orden på både det profesjonelle og personlige livet ditt. Vi snakker altså ikke om en Tungsten XIV, men en splitter ny produktlinje.

Om man kikker forbi høytidelige markedsføringsfraser, er det i all hovedsak den innebygde harddisken som skiller LifeDrive fra andre håndholdte. Med en kapasitet på 4 GB vil man kunne lagre timesvis på timesvis med musikk, film og bilder.

I følge PalmOne selv kan du fint få plass til: 1200 dokumenter, 6000 e-post, 1000 fotografier, 300 sanger, 2,5 time med musikk, 50 talemeldinger, 10.000 kontakter og 10.000 avtaler. På en gang.

Det er ingen fare for å miste innholdet på LifeDrive når den går tom for batteri, slik vi er vant til fra eldre PDA-er. Innholdet på disken kan dessuten krypteres med 128-bits kryptering for å hindre at data kommer på avveie.

Skulle du være ekstra paranoid, kan du sørge for at enheten automatisk sletter alle data på disken etter et visst antall mislykkede innlogginger.

Det er spesielt innen multimedia at LifeDrive greier å utmerke seg. Den 3,7" store, 320 x 480-pikslers skjermen skal egne seg godt til å vise bilder og film i både portrett og landskaps-modus. Det hele drives av en kraftig 416 MHz XScale-prosessor.

Den nye enheten skal være godt egnet som fotoalbum. Har du et kamera som bruker SD eller MMC-kort er det bare å sette minnekortet inn i LifeDrive og tømme det inn på harddisken. Siden kan du kikke og organisere bildene, og sende dem til en skriver via blåtann.

Innebygget Wi-Fi
Tilkobling mot en datamaskin trenger ikke lenger å skje via USB. Takket være innebygget Wi-Fi kan man sende og motta filer over et trådløst nettverk. Et eget program kalt WiFile skal gjøre det enkelt å finne og hente ned delte filer på datamaskiner i nettverket.

Når du kobler LifeDrive til datamaskinen med USB-kabel dukker den opp som en bærbar lagringsenhet i utforskeren. PalmOne har i tillegg utviklet et eget program kalt LifeDrive Manager, som lar deg synkronisere filer og hele mapper mot datamaskinen.

Størrelsen til LifeDrive kan nok på mange måter sies å være modellens akilleshæl. Mens den i bredde og høyde er like stor som en vanlig Tungsten, er den med sine 1,9 cm bredde over dobbelt så tykk. Vekten på 193 gram gir også et gufs av fortiden.

Flere analytikere har uttrykt bekymring for hvor stort potensiale LifeDrive har på markedet. For eksempel tror mange at den vil kunne falle mellom to stoler, siden den er for svak til å konkurrere mot en bærbar datamaskin, men for stor og tykk til å brukes som en PDA.

LifeDrive har allerede dukket opp i en rekke prislister, og vil ha en veiledende pris på rundt 3500 kr ($499).

(Kilder: ABCNews, BargainPDA, MSNBC, PalmOne, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen