Palm slipper ny Tungsten

Kun noen dager etter Sonys lansering av sin nyeste PalmOS-enhet har Palm nå lansert en ny versjon av flaggskipsmodellen Tungsten T med det kanskje ikke så uventede navnet Tungsten T2. Om på langt nær så nyvinnende som Sony UX50, har T2 allikevel en rekke forbedringer å by på i forhold til sin forgjenger.

Det første man legge merke til ved T2 er den forbedrete skjermen, som er av den samme transflektive TFT-typen som vi har sett i nye modeller som Tungsten C og Zire 71. Disse skjermene skal være både skarpere og klarere enn tidligere skjermløsninger, såvel som å fungere bedre i sollys. Ellers har T2 den samme 320x320 pikslers oppløsningen og 16-bits fargedybden som sin forgjenger.

Tungsten T2 har også fått en solid overhaling på innsiden av de karakteristiske metalldekslene. Det interne minnet har blitt oppgradert fra 16 MB til 32 MB, og prosessoren skal dessuten være hakket raskere enn det vi så i forgjengeren. (Ironisk nok er det nå den billigere C-modellen av Tungsten som stiller best i linjen på lagringskapasitet, med hele 64 MB intert minne tilgjengelig for brukeren.)

Til sist har Palm utstyrt den nye modellen med en adskillig mer omfattende pakke med programvare enn sin forgjenger, og da spesielt når det kommer til behandling av multimedia. Den kommer blant annet med RealOne Mobile Player for å lytte til musikk, programmet Kinoma Player for avspilling av video og et egenutviklet program kalt Palm Photo for å kikke på og redigere fotografier.

Tungsten T har allerede fått strålende kritikker for sin lange batterilevetid (nærmere en ukes brukstid) og snekre design, og den overhalte oppfølgeren burde dermed med en forventet utsalgspris på i underkant av 4000 kroner utvilsomt være et vel så attraktivt kjøp.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen