Palm selger mer, men tjener mindre

Centro har blitt en suksess.
Centro har blitt en suksess.

Det er ikke lett å være Palm i dagens mobilmarked. Produsenten solgte i løpet av første kvartal hele 968 000 smarttelefoner, noe som er en økning på én tredjedel sammenlignet med i fjor, og rekord for selskapet. Til tross for den markante øningen i antall solgte telefoner, har inntektene sunket med opp mot 30 prosent.

Årsaken er at smarttelefoner blir billigere og billigere, og Palm må i likhet med alle andre produsenter senke prisene på modellene sine for å overleve konkurransen. Denne trenden er for øvrig ikke noen nyhet for Palm, som har økt solgte telefoner og redusert inntektene kontinuerlig siden 2006.

Optimistisk

Til tross for at de økonomiske grafene peker i dystre retninger, ser Palm-sjef Ed Colligan lyst på fremtiden, og er særlig optimistisk til videre salg av Centro, som ble lansert i fjor.

– Centro har vært en stor suksess. Vi øker markedsandelene i smarttelefonmarkedet, og med denne utviklingen, sammen med flere Windows Mobile-produkter, skal vi snu trenden og øke både inntekter og marginer, sier Colligan i en pressemelding.

(Kilder: Mobil.se, Palm pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen