Palm OS blir Linux?

Alternativ tekst mangler

Selskapet bak operativsystemet Palm OS, PalmSource, skifter navn til Access. Palm solgte i fjor PalmSource til programvareselskapet Access. Nå får PalmSource samme navn som eierselskapet, noe som kan antyde ett og annet om fremtiden til Palm OS.

De siste årene har Palm slitt med synkende salg, og de har forsøkt forskjellige strategier for å bøte på skadene dette medførte. Ett av tiltakene var å splitte ut programvareavdelingen sin i et eget selskap, PalmSource, som fikk patenter og eierskap til operativsystemet Palm OS.

Siden salget har Palm i tillegg til å bruke Palm OS også utstyrt flere av modellene sine med Windows Mobile.

Siden PalmSource nå i praksis er en fullverdig del av Access, er det trolig at Palm OS også vil emigrere til Linux-plattformen.

PalmSource blir nå en integrert del av Access, som er mest kjent for å utvikle nettleseren Netfront, som er installert i blant annet Sony Ericsson- og Samsung-telefoner. I tillegg arbeider Access med et nytt Linux-basert operativsystem for mobiltelefoner og PDA-er.

Det at Palm samarbeider med Microsoft om operativsystemer i sine PDA-telefoner, setter også i gang spekulasjoner om hva som egentlig er fremtiden til Palm OS. Palm står nemlig fritt til å bruke det operativsystemet de vil, og utenom Palm er det ingen andre som bruker Palm OS.

For å overleve, kan derfor Palm OS i fremtiden bli et Linux-system som kan brukes av flere aktører enn Palm.

(Kilde: Phonemag.com, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen