Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Wikipedia)

Palm står opp igjen fra de døde

Lover å levere «banebrytende innovasjoner» på mobilfronten.

Det amerikanske selskapet Palm var en gang en ganske betydningsfull produsent av håndholdte datamaskiner – såkalte PDA-er, og senere også mobiltelefoner. Det var Palm som sto bak det innflytelsesrike, mobile operativsystemet WebOS. I løpet av de siste årene har Palm-navnet imidlertid forsvunnet fra teknologihimmelen.

HP kjøpte hele selskapet i 2010, for deretter å først selge WebOS-rettighetene til LG, som brukte operativsystemet i sine TV-er. Deretter solgte de selve Palm-merkenavnet til et selskap med tilknytning til den store kinesiske elektronikkprodusenten TCL. Nå ser det ut til at TCL planlegger å cashe inn på anskaffelsen av merkenavnet, for i en fersk pressemelding kunngjør TCL at Palm skal gjenoppstå, og det med stil.

Starter nytt selskap

Det TCL konkret skal gjøre er å starte et nytt Palm-selskap med hovedkvarter i Silicon Valley i California, altså på samme sted som det opprinnelige selskapet hadde sin base. Videre skriver TCL at de skal gjenoppbygge Palm blant annet ved hjelp av tilhengerskaren som selskapet bygde opp i  sin tid.

TCL skal altså benytte en form for «crowdsourcing» for å få den gamle traveren på beina igjen, uten at det er helt klart hva dette innebærer i praksis. I tillegg stiller TCL mye av sine egne ressurser til disposisjon for det nye Palm-selskapet.

Disse inkluderer blant annet en diger forskningsavdeling med så mye som 5000 forskere fordelt på syv avdelinger rundt omkring i verden, samt toppmoderne produksjonsanlegg for mobile enheter, en fleksibel forsyningskjede og sin allerede veletablerte infrastruktur for salg og markedsføring.

Skal levere «banebrytende» teknologi

Nøyaktig hva det gjenoppståtte Palm-selskapet skal levere er ennå ikke helt på det rene, men i pressemeldingen skriver TCL at vi har «banebrytende innovasjoner» i vente, både når det gjelder teknologi, design, brukeropplevelser, markedføring og økosystemer. Det er heller ikke kjent akkurat når det tilsynelatende ambisiøse Palm-prosjektet skal komme i gang, men TCL lover mer informasjon på et senere tidspunkt.

TCL er et selskap som er aktivt på mange fronter innen forbrukerelektronikk, og produserer blant annet mobiltelefoner, nettbrett, datamaskiner, rutere og «ha på»-dingser. I tillegg er selskapet verdens tredje største produsent av TV-er, mye på grunn av den dominerende markedsposisjonen i hjemlandet Kina, og har også store ambisjoner om å ekspandere på TV-markedet i Europa.

Microsoft kom også nylig med mobilnyheter: Lumia 830 og 930 kommer snart i «gullversjoner» »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen