Palin-hacker funnet

Illustrasjonsbilde (Istock/Remsan)

Personen som fikk tilgang til Sarah Palins personlige e-postkonto er identifisert som en 20 år gammel student ved Universitetet i Tennessee-Knoxville (vi legger ikke ut navnet siden det ikke er bekreftet av etterforskere). Han la ut en detaljert skildring på hvordan han fikk tilgang til kontoen på nettet like etter han hadde brutt seg inn.

Han brukte en proxy-server da han brøt seg inn i kontoen, og sier at det var enkelt å få tilgang. E-postkontoen som er registrert hos Yahoo stiller personlige spørsmål dersom du glemmer passordet ditt, og det var denne funksjonaliteten han benyttet seg av. Informasjonen om Palins fødselsdag, postkode og hvor hun møtte ektemannen er allment tilgjengelig på nettet. Det er ikke så mye om visepresidentkandidater som ikke er kjent informasjon.

Da han fikk tilgang til kontoen, las han igjennom alle e-postene, og ifølge ham selv fant han ingenting skadelig for senatoren i e-postene. Likevel har mange andre påstått at senatoren brukte en personlig e-postkonto for å komme rundt amerikanske loggføringslover.

Påloggingsinformasjonen ble deretter lagt ut på det etter hvert velkjente nettstedet 4chan.org, noe som gjorde at flere gikk inn og hentet ut e-posten til Palin. En person likte ikke det som ble gjort, og endret passordet på kontoen, og gav beskjed til senatorens assistenter. FBI og Secret Service ble så involvert i etterforskningen.

Det var også nettbrukere av 4chan.org som fant frem til studentens virkelige navn, ved å knytte brukernavnet på 4chan til en e-postkonto hos Yahoo. Det er ikke kjent om han foreløpig har blitt avhørt, men Wired spekulerer i at det er usannsynlig at han får mye fengselsstraff for et så mildt lovbrudd.

(Kilder: Wired, Wired 2 og TG Daily)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen