Pakketur via mobilen

Det har lenge vært mulig å bestille ferie via internett, noe som flere og flere har begynt å benytte seg av. De fleste reisebyråer gir også rabatter ved nettbruk, og noen selger de de billigste plassene eksklusivt over internett.

Den nye salgskanal

Nå skal det altså bli mulig å bruke mobiltelefonen til dette. Apollo lanserer i disse dager et tilbud der dansker kan bestille tilbud på reiser rett fra mobiltelefonen. Dermed skal danskene kunne planlegge ferien sin uansett hvor de er og med noen tastetrykk på telefonen.

Per i dag er det kun mulig å hente ut reisetilbud på Apollos sider, værmeldinger fra forskjellige reisemål samt å gjøre bestillinger av reisekatalogen via mobilen. Men dette er ettersigende kun begynnelsen.

Planen er at man innen rimelig tid skal kunne både bestille og betale sine billetter hos Apollo via mobiltelefonen. Samtidig arbeider reiseselskapet med å lage små filmsnutter fra de forskjellige destinasjonene de har turer til. Dette skal kunden kunne laste ned til mobilen og danne seg et inntrykk av hvordan det er på stedet de har tenkt seg til.

Som det første flyselskapet i Norge har Norwegian tatt i bruk lignende teknologi som gjør det mulig å kjøpe billetter og å sjekke avganger rett fra mobiltelefonen. Betalingen gjøres via Mobilhandel.

Enda har ikke noen reisebyråer, andre flyselskap eller charterselskap fulgt etter Norwegian i Norge. Men med innføringen av 3G så vil nok flere se nytten av å bruke mobiltelefonen som en salgskanal.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen