TEST: Pakket med funksjoner
Test

Pakket med funksjoner

Testresultater

Motorola V6 Maxx

Positive ting HSDPA, støtte for mange medieformat, EDGE, 3G, utvendig kontroll av mediespiller. Bra skjerm
Negative ting Overflaten får fingermerker. Mangler FM-radio. Kan ikke lades mens du bruker headsettet som følger med (samme plugg).
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4

Testresultater

Motorola V6 Maxx

Positive ting HSDPA, støtte for mange medieformat, EDGE, 3G, utvendig kontroll av mediespiller. Bra skjerm
Negative ting Overflaten får fingermerker. Mangler FM-radio. Kan ikke lades mens du bruker headsettet som følger med (samme plugg).
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 5
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 5
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 4
Motorolas hittil råeste foldemobil heter V6 Maxx. Den har EDGE og 3G med støtte for HSDPA, klemt inn i en mobiltelefon som er en halv centimeter tynnere enn forløperen V3x. Ved første øyekast minner den om V3x, men la deg ikke lure. V6 Maxx er både slankere og råere enn den første 3G-Razr’en.

Lurer du på hva HSDPA er? Det er teknologien som gjør at du kan laste ned data fire-fem ganger raskere enn med vanlig 3G. Operatørene tester HSDPA i Norge, men har foreløpig ikke lansert tjenesten. 

Menyer
På innholdssiden er det ikke mye som skiller V6 Maxx fra de andre nykommerne i Razr-design. Skjermen er stor og fargesterk med oppløsning på 240x320 punkter, og menyene består av et sett med 3x4 ikoner. Mediespilleren når du på samme måte som i V3xx, via en mediefinder som leter opp alle mediefiler i mobiltelefonen.

Men mediespilleren i V6xx er kraftigere enn på noen annen Motorolamobil, og kan spille flere formater enn de aller fleste mobiltelefoner på markedet. Blant annet kan du bruke den sammen med Windows Mediaplayer på PC-en din, og trekke filer, spillelister og annet direkte over på minnekortet i mobiltelefonen.

I tillegg til WMA (Windows musikkfiler) og WMV (Windows videofiler) kan musikkspilleren lese formatene aac, eaac+, aac+, wav, mp3 og xmf. 

Følsom
V6 Maxx har også utvendige betjeningstaster for musikkspilleren. Disse er det ikke mulig å se når spilleren ikke er i bruk. Når du spiller musikk dukker de opp under den glassliknende overflaten på fronten som tre lysende blå symboler. I glassflaten ligger sensorer som registrerer berøring. Du trenger med andre ord ikke trykke på noe som helst, bare du berører de lysende punktene med en finger.

Det fungerer bra, og responsen på berøringstastene er rask og presis. Men som på andre enheter med dette systemet savner vi en tilbakemelding fra telefonen på at berøringen er registrert.

Å koble V6 til en PC er en smal sak. Mobiltelefonen kommer med en oversiktelig og god programvare, som i tillegg til synkronisering mot Outlook også brukes når du vil administrere filene på minnekortet eller i mobiltelefonen din. 

Kameraer
V6 Maxx er en 3G-mobil med to kameraer. Kameraet på baksiden (åpen mobil) har 2 MP oppløsning, mens det i front sitter et VGA-kamera (0,3 MP). Kameraet i front bruker du når du skal føre videosamtaler. Hovedkameraet dukker opp i fronten dersom du tar bilder med telefonen sammenfoldet. Det beste kameraet har i tillegg fotolys.

V6 Maxx ligger godt i hånden, takket være god friksjon i i den matte sorte overflaten. Glasstoppen er lekker, men taper seg raskt når du har brukt berøringstastene. Å bruke disse uten å sette fingermerker er umulig. 

Programmer
Programvaren i mobiltelefonen vil kunne endre seg noe fra vår testmodell til den endelige butikkversjonen, men vi merker oss at vi har de samme programmene som på V3xx, men at det i tillegg er to spill på V6 Maxx. Spillene er Block Breaker og Sudoku. I tillegg kan du plusse på med dine egne Java-favoritter. 

Du har verdensur, kalender, kalkulator og alarm, i tillegg til javaprogrammene for tilpasning av mobilen, backup av adressebok og SMS-meldinger, og en egen auksjonsapplikasjon tilknyttet eBay.

V6 Maxx har 50 MB minne, og støtter minnekort av typen Trans Flash opp til 1 GB. 

Taster
Tastene er gode, og selv om de sitter sammen tre og tre, så har vi ingen problemer med feiltasting. En egen tast lar deg ringe videosamtaler på en enkel måte, mens en annen sender deg direkte til Internett. Nettleseren er god, og kan åpne både WAP-sider og vanlige HTML-sider.

Ytelsene tatt i betraktning er det lite som skiller mellom V3xx og V6 Maxx. Bedre kamera og støtte for flere medieformat er så vidt vi kan registrere de viktigste forskjellene. Batterikapasiteten og størrelsen er den samme, mens V6 Maxx veier 105 gram og V3xx veier 107 gram.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen