Pakistan kan åpne for Bollywood

Indisk film ble forbudt ved lov i Pakistan under krigen mellom de to landene i 1965. Myndighetene i Pakistan har de senere år gjort noen små unntak fra loven, og lot i 2006 tre filmer fra nabolandet bli vist.

En av Bollywoods mest kjente skuespillere, Shah Rukh Khan, her i tittelrollen i den moderne Bollywood-klassikeren "Devdas".

Kinoeiere i Pakistan vil gjerne vise Bollywood-filmer, men lokale filmmakere er redde for at en heving av forbudet vil skade den pakistanske filmindustrien, som gjerne kalles Lollywood-filmer, skriver BBC News.

Går mot lovendring

En parlamentarisk komité har nå anbefalt regjeringen å fjerne forbudet mot indiske filmer.

– Vi har kommet med et forslag som tillater indisk filmimport i en periode på ett år, og etter det kan den fornyes, sier leder av komiteen, senator Zafar Iqbal Chaudhry. Men først må regjeringen godkjenne forslaget.

Verdens største

På tross av forbudet og sterk rivalisering mellom landene, er Bollywood-filmer veldig populært i Pakistan, og piratkopier er ikke vanskelige å finne.

Indias filmindustri, der Bollywood-filmene som blir produsert i Mumbai (Bombay) er blant de aller mest populære, er verdens største regionale filmprodusent om man ser på antall filmer som blir produsert per år.