Pakistan innfører SMS-sensur

Pakistan innfører SMS-sensur

Får ikke skrive «intercourse» eller «breast».

Pakistanere må nå passe på hva de skriver i sine sms'er. Myndighetene vil innføre sensur i forhold til banneord eller andre stygge uttrykk i tekstmeldinger.

Ord som «Herregud», «sex», «condom», «bryst» og «fjert» blir nå forbudt å bruke. Og det var teletilsynet, The Pakistan Telecommunication Authority (PTA), i Islamabad som fredag ga ordre om at alle mobiloperatører straks må få på plass filtre som kan rense ut ord myndighetene synes er uanstendig eller krenkende.

Blant selskapene som berøres, er norske Telenor og dets pakistanske samarbeidspartnere, melder BBC.

Det er sendt ut en liste over ord fra PTA, som anser 586 ord på urdu og 1109 engelske ord er støtende eller pornografisk.

Noen er kraftuttrykk eller seksuelle ord, mens uttrykk som «monkey crotch», «wuutang» og «Jesus Christ» kanskje er litt mer spesielle. Andre ord er medisinske termer og vanlige ord som ikke virker uanstendig om de står alene.

«Intercourse», «condom», «breast», «period», «hostage» og «flatulence» er blant de engelske ordene som får pakistanere til å klø seg i hodet. «Taxi» står også på listen, noe som kanskje går mest utover en hel næring.

En talsmann for PTA sier at de har fått inn utallige klager på uanstendige tekstmeldinger, så nå «måtte de gripe inn».

- Folk sier de til stadighet får meldinger som inneholder uønskede, ubehagelige og uanstendige ord, sier Mohammad Younis. - Ingen vil like at dette skjer med deres unger, legger han til.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen